TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇÜTAM Etkinlikleri Devam Ediyor

Çukurova Üniversitesinde Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evi, Nisan ayı etkinlik kapsamında farklı konu ve konukları ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÇÜTAM Etkinlikleri Devam Ediyor

AYDIN GÖKÇEOĞLU

ADANA (İLKHABER)- Çukurova Üniversitesinde Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evi, Nisan ayı etkinlik kapsamında farklı konu ve konukları ağırladı. Nisan ayı etkinlikleri kapsamında ÇÜTAM Yönetim Kurulu Üyeleri, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ile birlikte yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi dolayısıyla ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram'ı ziyaret ederek tebrik etti.

Konferansları dizisi kapsamında çeşitli fakültelerden hocalar bu etkinliğe katılım gösterdi. Bu kişiler ise; ÇÜ Kozan İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Başak Gül Akar, ÇÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Aysan, Tarsus Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Bahar ve Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevim Tuğba Arabalı Koşar.

Kozan İşletme Fakültesi Doç. Dr. Başak Gül Akar, “Sosyal Dayanışma Ekonomisinde Kooperatifçiliğin Önemi” başlıklı konuşmayla ÇÜTAM katılımcılarıyla buluştu. SDE perspektifinden bakıldığında küresel yönetişim modellerinde meydana gelen değişim ve bu paralelde de reform ihtiyacının giderek arttığını söyleyen Doç. Dr. Akar, yenilenme hareketinin en önemli dayanakları olarak sosyal ve dayanışmayı esas alan organizasyonları destekleyici ve güçlendirici konumda uluslarüstü kurumların, devletlerin ve bölgesel-yerel oluşumların karşımıza çıktığını belirtti.

“Doğanın Çöpçüleri: Bakteriler”

Prof. Dr. Yeşim Aysan ise “Doğanın Çöpçüleri: Bakteriler” başlıklı konuşmasında “Yaklaşık 3,5 milyar yıl önce yaşayan ve ilk hücreler olarak çıktıklarını belirlediğimiz bakterilerin, en basit yapılı canlılar olmasına rağmen dünya üzerinde birçok alanda önemli roller oynadıklarını hatırlatmak istiyorum.” Dedi. Ayrıca Aysan, bakterilerin doğadaki görevleri hakkında çeşitli bilgiler verdi.

“Emeğin Yolculuğunda Değişen Paradigmalar”

Prof. Dr. Bahar, “Emeğin Yolculuğunda Değişen Paradigmalar” başlıklı konuşmasına “emek” sözcüğünden bahsederek başladı. Prof. Dr. Bahar, “üretimin en önemli unsurunun insan emeği olduğunu ifade etmek istiyorum. Çalışma ve emek kavramının tarihsel perspektif içerisinde değerlendirdiğimizde bireylerin yaşamlarının tüm zamanlarında yer aldığını kıtlığa karşı açılan savaşta insanlığın en büyük yardımcısının yine insan emeği olduğunu belirtmek istiyorum.” Dedi.

“Geleneksel Keçe Tekniğinin Sanatsal İfade Aracı Olarak Kullanımı ve Çağdaş Yorumlamalar”

Doç. Dr. Arabalı Koşar “Geleneksel Keçe Tekniğinin Sanatsal İfade Aracı Olarak Kullanımı ve Çağdaş Yorumlamalar” başlıklı konuşmasında, “Geleneksel Türk el sanatları ya da halk sanatlarından biri olan keçe yapımcılığında keçenin soğuğa dayanıklı ve su geçirmez olmasının, onu kullanım aracı olarak ilk sırada tuttuğunu belirtmek istiyorum.” dedi. Koşar, bu başlıkla beraber Geleneksel Türk el sanatları ya da halk sanatları hakkında dinleyicilere önemli bilgiler verdi.

ÇÜTAM katılımcılarından gelen soruları yanıtlayan konuşmacılara toplantı sonunda katkı ve katılımlarından dolayı Merkez Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.