TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daha dikkatli olalım..

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2022 18:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 16:01

Yaz mevsiminin son ayındayız ve yavaş yavaş sonbahar mevsimine doğru yaklaşıyoruz. Tabı bu da demek oluyor ki artık havalarda soğumaya başlar. Havaların soğuması demek beraberinde hastalıkların da baş göstermesi demek..

Özellikle koronavirüs pandemisi illetinin bitmemesi işimizi daha da zora götürmekte.. Çünkü son birkaç haftadır vakalarda ciddi artışları görebiliyoruz. Neredeyse 3 yıl oldu ve daha bitmedi. İşin kötü tarafı vefat edenlerin saysındaki ciddi artışlar..

Açıklanan tabloya baktığımızda Türkiye'de 25 Temmuz-1 Ağustos haftasında 406 bin 322 kişinin corona virüs testi pozitif çıktı, 337 kişi ise maalesef yaşamını yitirdi. Salgında günlük ortalama vaka sayısı 58 bin 46 olurken, günlük can kaybı ise bir önceki haftaya göre yüzde 114 artmış. Çok kötü bir durum.. Umarız tamamen biter ve kurtuluruz.

Çok insan hayatını kaybetti. Türkiye'de ilk Covid-19 vakasının tespit edildiği 11 Mart 2020'den bu yana görülen vaka sayısı 16 milyon 295 bin 817, vefat edenler ise 99 bin 678.. Uygulanan toplam aşı miktarı da 151 milyon 114 bini geçti. İyi ki aşımız var.. Aşı olmasaydı çok daha kötü bir tablo ile karşı karşıya kalırdık.

Rakamlar işin ciddiyetini bir kez daha ortaya çıkarıyor.. O nedenle daha dikkatli olmak gerekiyor. Kalabalık ortamlardan kaçınmalı, maske-mesafeye dikkat etmeli ve aşımızı olmalıyız. Önümüz sonbahar mevsimi.. Gribal enfeksiyon mevsimi yani..

Bir yandan kış hastalıkları, diğer yandan koronavirüs pandemisi.. Bizim daha dikkatli olmamızı gösteriyor. Hastalık yayıldıkça mutasyonlar artıyor, bu da mücadeleyi daha da zorlaştırıyor. Hepimiz elimize düşeni yapmalı ve yayılmasını önlemeliyiz.

Özellikle 65 yaş üstünde diyabet, hipertansiyon, kalp - damar rahatsızlıkları vs. gibi kronik hastalığı olanlar, çocuklar daha dikkatli olmalı.. Hatırlatma dozları gelenler yaptırmalı..

Evet! Salgın hortladı ve bunu geriye çevirmek için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Yapılan uyarılara uymalı, daha dikkatli olmalıyız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.