TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daha temiz bir dünya için sıfır atık diyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2021 23:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 15:59

Son yıllarda dünyanın yoğun olarak ilgilendiği sorunlardan biri de iklim değişikliği ve ekosistemin bozulmuş olmasıdır. Özellikle plastik madde kullanımının artmasıyla büyüyen atık sorunu dünyayı ilgilendiren önemli problemlerin başında geliyor. Dünyamızın tüm canlılar ve gelecek nesiller için yaşanılabilir olması şarttır.

 Çevrede yok olmayan atıklar geri dönüşüme kazandırılmazsa  doğaya ve insan sağlığına önemli ölçüde zarar verir. Uygulaması çok kolay olan bu sistemi önce evlerde ve okullarda hayatımıza yerleştirmeliyiz. Ev hanımlarının mutfakta lavaboya döktüğü 1 litre atık yağ, 1 milyon litre temiz suyu kirletebilmektedir. Halbuki yağlar toplanabilir ve biyodizele dönüştürülebilir. Alışverişe giderken bez çantalar tercih edilebilir. Böylelikle poşet kullanımının da önüne geçilmiş olur. Gereksiz su ve elektrik kullanmaktan kaçınılmalı, sera gazından daha az etkilenmek için ulaşımda toplu taşımayı tercih etmeye özen gösterilmelidir. Plastik-karton  bardak yerine termos-matara kullanımına teşvik etmeliyiz. Bunları hayatımızın bir parçası haline getirip öyle yaşamalıyız. Çevremizdeki insanları bu konuda bilinçlendirerek atıksız bir gelecek inşa edebiliriz.

Sıfır atıkla birlikte daha temiz bir çevre de yaşama imkanı bulurken  canlılar içinde riskler azalır. Daha temiz bir çevre, daha temiz bir dünya için sıfır atık diyoruz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.