TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demir: Adana’ya yakışmıyor

 HÜR DAVA Partisi Adana İl Başkanı Salih Demir Adana Merkez Otogar’ın modern hale getirilmesini istedi

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2023 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2023 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Demir: Adana’ya yakışmıyor

Bayram BULUT

Özel Haber

ADANA (İLKHABER)- HÜR DAVA Partisi Adana İl Başkanı Salih Demir Adana Merkez Otogar’ın mevcut halinin kente yakışmadığını, kentin otogarının modern bir otogar olması gerektiğini söyledi.

Adana Merkez Otogar’ının kaderine terk edilmiş hali görenlerin tepkisine neden oluyor.

 Önceki Adana Büyükşehir Belediye yönetimi döneminde otogarın taşınacağı yönünde açıklamalar yapılıyor. Otogar için yer ayarlandığı ve yeni otogarın yapılacağı söyleniyordu. Ancak seçimleri kazanan mevcut yönetimi otogarın taşınma konusuna olumlu bakmadı.

RAHATSIZ EDİCİ GÖRÜNTÜLER

Merkez Otogar’ın yerinde hizmet etmeye devam edeceği belirtildi. Taşınmayacağı netleşen otogarın bazı bölümlerinde çalışmalar yapıldı. Ancak atıl durumda olan otogar içerisinde ki bazı alanlar öylece kaldı. Vatandaşları rahatsız eden görüntüler sık sık şikayet konusu olurken, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de bazı meclis üyelerinin bu konuyu zaman zaman dile getirdikleri görüldü.

DEMİR: ADANA’YA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER

 Son olarak ise HÜR DAVA Partisi Adana İl Başkanı Salih Demir Adana Merkez Otogar’ı konusuna dikkat çekti.  Adana şehirlerarası otobüs terminalinin, ilk yapıldığı günden beri gerekli bakım yapılmaması nedeniyle Adana'ya yakışmayan bir görünüme sahip olduğunu vurgulayan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, merkez otogarın modernize edilmesi ve halkın rahat bir şekilde kullanımına yeniden sunulması gerektiğini söyledi.

VATANDAŞ TEDİRGİN

Merkez otogarda güvenlik eksiğinin olduğunu savunan Demir, "Halk, buraya girdiğinde tedirgin. Buralar izbe ve kuytu, baskılı bir yerler. Özellikle de otogarın arka tarafı çok kötü. Neden kötü? Camlar kırılmış, kuytu ve karanlık bir yer. Gündüz dahi vatandaşların tedirgin olduğu bir yer ve mekan. Bir otogarın bu şekilde olmaması gereklidir. Biz de bu anlamda Adana Otogar'ımızın bu sorun ve sıkıntılarını dillendirerek, çözümlerimizi ortaya koyacağız" dedi.

 YENİ YAPILMAYACAKSA, ESKİSİNE BAKIM YAPILMALI

Otogar problemine ilişkin çözüm önerileri sunan Demir, otogarın yenisi yapılmayacaksa da, eskisinin mutlaka revize edilerek, güvenliği sağlayarak, halkın kullanımına sunulması gerektiğini belirtti. Kente güzel bir otogarın yakışacağını dile getiren Demir, “Başka bir yerde, yeni bir otogar yapacaksak, buradaki esnafı da mağdur etmeden, sıkıntıya koymadan, bu işi halletmek lazım. Biz HÜDA PAR olarak diyoruz ki, Adana'mıza güzel bir otogar, revize ve modernize edilmiş bir otogar, kazandırana kadar inşallah biz bu konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.