TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2023 16:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2023 16:38

Ülkemiz, 6 Şubatta Kahramanmaraş’ta önce 7,7 yaklaşık 9 saat sonrasında ise 7,6 şiddetinde deprem felaketi yaşadı.  Sabah ilk deprem 4.17’de Pazarcık İlçesi’nde, ikincisi de Elbistan’da 13.24’ meydana geldi.

Deprem, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açarken, birçok ilde de hissedildi. Büyük geçmiş olsun. Temennimiz şuan arama-kurtarma çalışmalarında çıkarılanların sağ-salim bulunması..

Depremde, 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölüm yıkılmış.. Çok insanımız hayatını kaybetti, aileler yok oldu, sakat kalanlar vs. çok kötü bir durum ile karşı karşıyayız.. Dün saat 14.42 itibarıyla açıklana rakamlara baktığımızda, 21 bin 43 kişinin hayatını kaybettiği, 80 bin 97 kişinin yaralandığı açıklandı.

Ülkemizin her karışı deprem bölgesi, yani tamamen deprem riski ile karşı karşıyayız. O nedenle evlerimizin, iş yerlerimizin depreme göre yapılması şart..

Uzmanlarında  belirttiği gibi, ağır olan betonarme yerine alternative seçenekleri tercih etmeliyiz. Evlerimizi dikey değil yatay denilen daha az katlı binaları tercih etmeliyiz. 2, 3, en fazla 4 katlı olması daha güvenli olacaktır. Tabi zemin etütleri çok iyi yapılmalı, kaliteli işçilik ve malzemeden de taviz verilmemeli..

Evet! Deprem.. Ne zaman geleceğini kimse kestiremez. Ülke olarak çok kötü bir felaket yeşadık. Tüm ülkemize büyük geçmiş olsun. 7’den 70’e el ele, omuz omuza bu yükün altından çıkacağımıza eminim. Büyük geçmiş olsun..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.