TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremde kaybettiği annesi ve 3 kardeşinin hatıraları için enkazın başında bekliyor

- Hatay'ın İskenderun ilçesinde ailesinden hatıra kalsın diye enkazda onlara ait bir eşya arayan Kemal Bıçakçı: - "Sadece ablamın çeyizinden bir kısmını bulduk. Kardeşim bu kepçe için, 'Ablamın.' dedi, aldık. İşte buna seviniyoruz. Bir hatıra diyoruz en azından"

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Depremde kaybettiği annesi ve 3 kardeşinin hatıraları için enkazın başında bekliyor

HATAY (AA) - HALİL FİDAN - Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Kemal Bıçakçı, depremde annesi ve 3 kız kardeşinin hayatını kaybettiği binanın enkazında, onlardan kalan hatıraları arıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremler nedeniyle ilçede yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Bölgede bazı vatandaşlar ise enkaz altında yitirdikleri yakınlarından geriye kalan kişisel eşyalara ulaşmak için yıkıntıların başında bekliyor.

Depremzedeler beton yığınları altından, sevdiklerinden geriye kalan bir fotoğraf albümü, oyuncak ve benzeri kişisel eşyaları çıkarmaya çalışıyor.

Bazı afetzedelerin yıkıntılar arasından çıkan eşyaları kokladığı görülürken kimileri ise eşyalara ulaştıklarında gözyaşı döküyor.

Annesi ile 3 kız kardeşinin hayatını kaybettiği İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'ndeki Güleryüz Apartmanı'nın enkazında onlara ait eşyaları bulmaya çalışan Kemal Bıçakçı, ulaştığı, ailesine ait bir kepçeyi elinden bırakmadı.

- "Ablamın çeyizinden bir kısmını bulduk"

Bıçakçı, AA muhabirine, ilk depremin hemen ardından yaklaşık 15 dakika içinde bu alana geldiğini ve binanın çöktüğünü görünce büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

2 gün sonra ablasının cansız bedenini çıkarabildiklerini anlatan Bıçakçı, sonrasında ise annesinin ve diğer kız kardeşlerinin cenazelerine ulaşabildiklerini ifade etti.

Bıçakçı, yaşadığı acıyı kelimelerle tarif edemeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu binada 30'a yakın insan vefat etti. Ben 8 seneye yakın burada oturdum, 1998'de buradan ayrıldım. Annem ve kardeşlerim 4'üncü katta kalıyorlardı. Yapacak bir şeyimiz yok maalesef. Sadece seyrediyoruz, ağlıyoruz. Ailemle alakalı bazı eşyalar eksik. Her şey birbirine girmiş. Ama en azından cenazelerimizi aldık. Sadece ablamın çeyizinden bir kısmını bulduk. Kardeşim bu kepse için, 'Ablamın.' dedi, aldık. Yani işte buna seviniyoruz. Hani bir hatıra diyoruz en azından."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.