TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzedeler için el emeği göz nuru çadırlar üretiliyor

Türkiye’nin 10 ilinde meydana gelen deprem faciasının ardından depremzedelerin barınma sorunlarını çözmek için tüm kurum ve kuruluşlar seferber oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2023 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2023 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Depremzedeler için el emeği  göz nuru çadırlar üretiliyor

Bayram BULUT/ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER) - Pirsultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Adana Şubesi üyeleri tarafından el emeği göz nuru dökülerek yapılan depremzedeler için çadırlar yapıldı.

Türkiye’nin 10 ilinde meydana gelen deprem faciasının ardından depremzedelerin barınma sorunlarını çözmek için tüm kurum ve kuruluşlar seferber oldu. Bu seferberliğe PSAKD Adana Şubesi de katıldı. Depremzedelerin barınma sorununun çözülmesi için kolları sıvayan PSAKD Adana Şubesi çadır yardımında bulunmak istedi.

Ancak çadır fiyatlarının yüksek olması nedeniyle çok fazla çadır temin edilemeyeceği için yönetim olarak çadırları kendileri yapma kararı alındı. Ardından çadırların tasarımları ayarlandı. PSAKD Adana Şubesi üyelerinin katkıları ile 50 çadır yapılması kararlaştırıldı.

Çadır malzemeleri alındı. Alınan çadır malzemeleri tek tek üyelerinin el emeği göz nuru dökmesiyle yapıldı. Çadır demirleri de yine üyeler tarafından yapılmaya başlandı. Yapılan çadırlara soba ve döşek ihtiyacı bulunduğu öğrenildi. Bu çadırların depremden etkilenen köylere kurulması planlandı.

PSAKD Adana Şube Başkanı Sevim Alkan, 50 kadar çadır yapımına başladıklarını söyledi. Depremzedelere destek olmak için ilk günden buyana çalışmalar yaptıklarını anlatan  Alkan, duyarlı insanlara teşekkürlerini sundu.

Dernek Bölge Sorumlusu Bayram Pekinoğlu şunları söyledi;

“PSAKD Adana Şube olarak yardım götürdüğümüz deprem bölgelerinde en önemli ihtiyacın barınma ve ısınma olduğunu tespit ettiğimiz an derhal bir kriz masası oluşturduk. HBVAKV Adana Şube Başkanımız  Saim Yılmaz, PSAKD Adana Şube Başkanı Sevim Alkan yönetici ve üye arkadaşlarımızla birlikte aldığımız karar doğrultusunda, piyasa fiyatı bir hayli yüksek olmasından dolayı çadırları kendi imkanlarımızla üretme kararı aldık. Önce zor gibi görünen tasarımı bir kaç saatte taslak haline getirdim. Sıra üretim yapacak malzeme ve mesleki iş gücüne gelmişti.

İlk iki çadırın malzemesini sevim alkan başkanım ve ben üstlendim, duyan duyarlı canlarımızın katkısıyla sayı beş çadıra ulaşmıştı. ertesi gün Cem Evi Düisburg-Hamborn Almanya’dan gelen cem evi yöneticilerinden Süleyman Dincer, Cemal Şen, Rıza Şimşek çabamızı görüp yapmış olduğu 15 çadırlık bağışla çadır kent kuracak sayıya ulaşmıştık. Sıra usta bulmaya geldiğinde sevgili Fatoş Gülaçlar terzi konusunda destek olarak yeğenini getirdi. Ancak kaynak ustamız yoktu, işte burada hızır dualarımızı kabul etti ve Sevim Alkan başkanımız Ankara’dan eniştesi Gülabi Çınar abimizi çağırdı.

Aynı gün Adana’da olan ustamızla aldığımız malzemelerin kesim ve kaynak işine başladık. Gülabi abimiz boş durmadı ve dostlarından bize profil bağışı yaptırdı. Şu an 50-55 arası çadır üretecek imkana sahip olduk. Tek sıkıntımız çadırlara soba ve döşek ihtiyacı. Duyarlı canlarımızdan desteklerini bekliyoruz.  Oluşturduğumuzun komisyonun belirleyeceği hiç yardım almamış en az 3-4 köye kuracağımız çadır kentler bizimle beraber maddi manevi emek veren tüm canların haklı gururu olacak ve örgütlülüğümüzün gücünü gösterecektir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.