TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borç bilet aldı, milyoner oldu

61 Milyon Liralık büyük ikramiyenin satıldığı biletin Adana’nın Karataş ilçesi olduğu öğrenildi. Bileti sattığını ileri süren 766 Nolu Karataş Bayisi Murat Akdeniz, kendisinin bu bileti İstanbul’dan satın aldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2018 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Borç bilet aldı, milyoner oldu

Bayram BULUT –ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Yılbaşında Milli Piyango çekilişi için İstanbul’a giderek 400 bin lira değerinde bilet satın alan Adanalı bir piyango bayisinin sattığı bir bilete büyük ikramiye isabet etti. Büyük ikramiye çıkan biletin ise, bir itfaiye çalışanına borca satıldığı ileri sürüldü. Bilet parasını alan talihli borcunu ödedi ve milli piyango bayisine bahşiş olarak 9 bin lira verdi. Bileti satan 766 Nolu Milli Piyango Bayisi Murat Akdeniz, kendisinin büyük ikramiyeyi satan bayi olduğunu söyledi. Kendisi hakkında bilgiler veren Akdeniz, “Ben Karataş’ta Milli Piyango bayiliği yapıyorum ve aynı zamanda, Adana Milli Piyango Şans Oyunları Bayileri Odası yöneticisiyim. Biz sattığımız biletlere renk olsun diye İstanbul’dan getirdik.” dedi.

İSTANBUL’DAN 400 BİNLİRALIK BİLET ALDI

 İstanbul’dan 400 bin lira değerinde bileti Milli Piyango İdaresi’nden aldıklarını anlatan Akdeniz, bu biletleri vatandaşların yoğun talebi üzerine aldıklarını vurguladı. 7 kardeşi ile ortak olarak bu biletleri aldıklarını işaret eden Akdeniz, “Vatandaşlar genelde bizden İstanbul bileti istiyorlar. Bende Milli Piyango’nun Bahçeşehir Şubesi’ne gittim. Kardeşlerimle birlikte 400 bin TL’lik bilet satın aldık. 7 kardeşiz biz zaten.  Aldığımız biletleri Adana’da sattık. Sattığımız biletlerden bir tanesi de büyük ikramiye çıkan biletti tabiî ki. İstanbul’dan getirdiğimiz bir deste bilet içerisinde büyük ikramiye çıktı. İtfaiyede çalışan bir kişi kendisi. İsmi Ali. Tabi ikramiye çıktıktan sonra işi bırakmış diye duyduk.16 Milyon Lira para kazandı bu bilet sayesinde.” diye konuştu.

BİLETLERİN BİR KISMINI BORCA SATTI

Ali isminde talihlinin kendisinden biletleri borca satın aldığını işaret eden Akdeniz, biletleri tek tek değil deste halinde aldığını anlattı. Akdeniz, biletlere ikramiye çıktıktan sonra kendisine olan borcun ödendiğini ve 9 bin lira bahşiş aldığını kaydederek, “Büyük ikramiye çıkan kişi bana gelip 9 bin lira verdi. Gerçekten çok az bir para bu kazanılan ikramiyenin miktarı yanında. Bir de ben borca verdim bu kişiye bileti. Zaten benden toplu halde bilet aldı. Kendisini tanıdığım için borca bilet sattım. Yani bilet sattım derken 15 bin liralık bilet aldı benden. 9 bin lirasını ödedi. Geri kalanını sonra veririm dedi. Bende kabul ettim. Buranın yerlisidir kendisi. Küçük bir yer olduğu için herkes herkesi tanır burada. Zaten bu kadar fazla bilet aldığınız zaman 7-8 bin lira garanti paranızı geri alırsınız. Bunu düşünerek borca verdim.” şeklinde konuştu.

MÜJDEYİ BEN VERDİM

Müjdeyi de talihliye kendisinin verdiğini ve bir ev almasını söylediğini dile getiren Akdeniz, sözlerini şöyle bitirdi:

“Adam evde yatarken kendisini aradım ve büyük ikramiyenin kendisine çıktığını söyledim. Müjdeyi ben verdim. Hatta müjdeyi verirken bana ev alacaksın bak dedim. ‘Bakarız’ dedi kendisi de. Ancak ev almadı. Bana olan borcu ve 9 bin lira fazlasını yani 15 bin lira para gönderdi bana. 1988 yılında ben yine büyük ikramiyeyi çıkan bileti sattım.  O tarihte yine ikramiye Karataş’ta bir köyümüze çıktı. Bu köyümüz Çukurkamış köyüdür.”  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.