TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ensari hayata gözlerini yumdu

Mardin'in en köklü ve kalabalık ailelerden olan Mardin Belediyesi eski başkanlarından Ali İhsan Ensari(82), Mardin Park Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada geçirdiği kalp krizi sonucun da hayata gözlerini yumdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ensari hayata  gözlerini yumdu

MARDİN(İLKHABER) - Anavatan Partisi döneminde 1984-1989 yılları arasında Mardin Belediye Başkanlığı görevini yerine getiren Ensari’nin vefatı büyük üzüntü yarattı.

Ensari’nin cenazesi Yenişehir’deki Küba Cami’sinde kılınan öğlen namazından KAMOR Mezarlığı’nda büyük bir kalabalık eşliğinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Ensari’nin Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan akrabaları, dostları, arkadaşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti Maürdin Milletvekili ve TBMM İdari Başkanı Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, 22. Dönem Bağımsız Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez, iş adamları, siyasetçiler katıldı.

Ensari’nin yakınları Yay Taziye evinde taziyeleri kabul ederek, acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.

“MARDİN SEVDALISIYDI”

İLKHABER Gazetesi’nin Mardin İl Temsilcisi Adnan Avuka da Ensari’nin ölüm haberini duyunca büyük bir üzüntüye kapıldığını ifade ederek duygularını şöyle dile getirdi:

“Rahmetli Ensari’nin Belediye başkanlığı döneminde Basın yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapıyordum. Mardin için çok güzel projeleri vardı. Bunlarda birisi de  insan hayatına çok önem verilen su problemi idi. Beyaz su projesini hayata geçirebilmek için kendisi ile şuanda yolu açık olan Nusaybin Midyat arasındaki Beyaz su yolu daha yeni yapımına başlanmıştı. Beyaz suyun projesi için dağlık yamaçlarında 5 kilometrelik yolu beraberce yürüdük. İkinci projesi ise şuanda bildiğimiz Cumhuriyet alanında büyük bir otopark projesiydi. Ancak bazı zümreler bu projenin iptali için Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal’a şikayet ettiler ve bu projenin iptalini sağladılar. Mardin’de bir düğün salonu yok iken  belediyeye ait lojmanların yanındaki yazlık Lale sinemasını düğün salonu yaparak birçok insanın düğünlerini parasız olarak yaptı. Onun Mardin’e büyük emekleri oldu. Gerçekten de o bir Mardin sevdalısıydı. Allah rahmet eylesin. Ailesine Allah sabırlar versin.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.