TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hurma satışları başladı

Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan hurma bu yılda tezgahlarda ki yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2017 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hurma satışları başladı

 

 

ÖZEL HABER

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda sofraların vazgeçilmezi olan hurma piyasaya çıktı. Adana’da marketlerde, pazarlarda, kent merkezinde bulunan neredeyse her cadde başında hurma satışları hız kazandı. Geçtiğimiz yıl işlerin kötü olmasından dert yakınan esnaf bu Ramazan’da ise umutlu. Geçen yılın fiyatlarıyla bu yılda satılan hurmalara ilk günden talep oldu. Bazı vatandaşların ise hala fiyatları yüksek bulduğu için hurma satın almadıkları belirtildi. Hurmaların fiyatlarının ise 10 ila 50 TL arasında değiştiği öğrenildi.

FİYATLAR AYNI

Hurma satıcıları her bütçeye uygun hurmanın bulunduğunun altını çizerek, “Hurma Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden bir tanesidir. Geçtiğimiz yıl fiyatları yüksek bulan vatandaşlar hurmaya rağbet göstermemişlerdi. Bu yıl hurman fiyatı geçen yıl ile aynı sayılır. 10 TL’den 45 TL’ye kadar hurmalarımız var. İsteyen bütçesine göre istediğini alabiliyor. 250 gramda isteyen oluyor, birkaç kiloda isteyen oluyor. Hurmanın faydaları zaten bilinen bir şey. Herkese hurma yemeyi tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

HURMANIN FAYDALARI

 Hurma dünya çapında çok yaygın olarak tüketilen besinlerin başında gelir. Özellikle ana vatanı Arap Yarımadası’nda birçok hastalığı tedavi ettiğine inanılır. Hurma aynı zamanda Hadis-i Şeriflere konu olan bir meyve türüdür. Özellikle Ramazan aylarında tüketimi zirve yapar.  İftar sofralarının en önemli besinidir ve uzun süre aç kaldıktan sonra hurma ile oruç açmanın sağlık açısından da çok önemli olduğuna inanılmaktadır.

Hurma, DNA’ları ve hücreleri yenileme özelliği olan nadide meyvelerden bir tanesidir. Hurmanın yetiştiği bölgeye göre farklı çeşitleri vardır. Kış aylarında daha çok elma boyutundaki hurmalar tüketilir.

Doyurucu özelliği dışında içerdiği besin maddeleri, vitamin ve elementlerle sağlık açısından da çok önemi bir besin olan hurma, önemli bir antioksidan görevi görür. Şeker, protein, lif ve farklı yağlar başta olmak üzere 16 farklı mineral içermektedir.  Ayrıca zengin bir C, B1, B2 ve A vitamini kaynağıdır.  İyi derecede flor içerir, flor diş çürümelerini önler ve bağışıklık sitemine güç katar.  Hurma, bağışıklık sistemini güçlendiren ve özellikle kanser hastalığına yakalanma riskini azaltan selenyum açısından da zengin bir şifa kaynağıdır.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.