TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kirveyiz, kardeşiz kanla bağlıyız

Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği Başkanı Av. Ülkü Tolunay, “Barış sağlandığında tam anlamıyla bayram kutlayacağız” dedi ve ekledi:

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2015 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2015 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kirveyiz, kardeşiz kanla bağlıyız

ADANA(İLKHABER) – Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği Başkanı Av. Ülkü Tolunay, kanın durduğu, silahların sustuğu, analar güldüğünde bayram edilebileceğini bildirdi.

Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Tolunay, ülkemizde tam anlamıyla barış sağlandığında yine hep birlikte yine kardeşçe bir bayram kutlanabileceğini vurgulayan Tolunay, Ahmed Arif’in, “Kirveyiz, kardeşiz, kanla bağlıyız, Karşıyaka köyleri, obalarıyla, Kız alıp vermişiz yüzyıllar boyu, komşuyuz yaka yakaya, Birbirine karışır tavuklarımız“ dizelerini hatırlatarak “Yüz yıllardır bu topraklarda  kardeşçe, yan yana, iç içe bir arada yaşamayı başarmış, birlikte halay çekmiş, birlikte ağıt yakmış güzel insanlar yurdu Anadolu, Bayram sevinci ve mutluluğunu yaşamak yerine ağıtlar yakmakta bugün. Gönlümüz el vermiyor, dilimiz varmıyor kutlamaya. Dağlanan yüreklerle bizim de yüreğimiz dağlanıyor. Son olsun” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.