TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dijital dönüşüm

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2021 17:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 15:59

Dijitalleşme kaçınılmazdır ve hatta pek yakında dijital olmayan hiçbir şey kalmayacaktır. Bugün neler yediğimizin kalori ve besin değerini bile takip edebiliyoruz. Cep telefonlarımıza entegre olan, sağlığımız hakkında ipuçları veren akıllı saatler ve daha birçok şey dijitalleşmekte ve içinde bulunduğumuz pandemi döneminde de birçok sektör teknolojinin sunduğu imkanları kullanarak  yeni çalışma modelleri denemeye başlandı.

Dijitalleşmenin birçok avantajı vardır diyebiliriz. Hayatımızın her alanında etkileri vardır. Zaman ve efor tasarrufu en önemli avantajıdır. Bankaların mobil uygulaması , devlet dairelerindeki işerimizi e-devletten halledebilmemiz , e-posta y a da e-bilet ile birlikte kağıt israfının önlenmesi  örneklerden sadece birkaçı...

 Pandemi dönemi ile birlikte eğitim ve ticaret alanlarında büyük öneme sahip oldu. Öğrencilerin eba  (Eğitim Bilişim Ağı)üzerinden çevrimiçi ders dinlemeleri ve eğitimden geri kalmayarak hayatlarına devam etmelerine olanak sağladı. Bununla birlikte marketlere gitmek istemeyen vatandaşlar birçok sanal uygulamadan alışverişlerini yapabilme imkanı elde etti. Şirketler uzaktan çalışma modeli ile işlerinden geri kalmadı, birçok kurum hizmet vermeye devam etti. Bunların hepsi gelişen teknolojinin sonucudur.

Dijitalleşen dünyada ayakta kalmak için bu sürecin içinde olmalı ve buna uyum sağlamalıyız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.