TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğa Koleji'nin robotik takımı VEX Robotics Almanya şampiyonu oldu

- Doğa Koleji Eğitimden Sorumlu Genel Müdürü Enis Eryaman: - "Öğrencilerimiz turnuvalar ile problem çözme, mühendislik, takım çalışması, iş birliği, analitik ve inovatif düşünme becerilerini geliştiriyorlar"

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2023 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2023 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Doğa Koleji'nin robotik takımı VEX Robotics Almanya şampiyonu oldu

İSTANBUL (AA) - Doğa Koleji'nin Türkiye'yi temsil eden Veritas Robotics takımı, VEX Robotics Almanya turnuvasında şampiyon oldu.

Doğa Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, Guinness Rekorlar Kitabı'na "Dünyanın En Büyük Robotik Yarışması" olarak giren VEX Robotics yarışmasının Almanya Turnuvası Spin Up temasıyla gerçekleştirilen turnuva Stuttgart VDI House'ta düzenlendi.

Turnuvada Türkiye'yi temsil eden Doğa Koleji Ankara Çayyolu Kampüsü 86840C numaralı Veritas Robotics takımı, şampiyonluğu kazandı. Doğa Koleji Ankara Çayyolu kampüsü 86840B numaralı NEO Robotics takımı ise yarı final oynama başarısı gösterdi.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan Doğa Koleji Eğitimden Sorumlu Genel Müdürü Enis Eryaman, turnuva ve yarışmalarda önceliklerinin öğrencilerin kazanımları olduğunu bildirdi.

Eryaman, "Öğrencilerimiz turnuvalar ile problem çözme, mühendislik, takım çalışması, iş birliği, analitik ve inovatif düşünme becerilerini geliştiriyorlar. Turnuvalarda aldığımız bu şampiyonluklardan dolayı gururluyuz. Ülkemiz adına da önemli bir başarıya imza atan tüm öğrencilerimizi, takımlarımızı tebrik eder, bu başarıda emeği geçen tüm mentor öğretmenlerimize teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.