TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğan, ÇGC ziyaretinde tarımın gündemini değerlendirdi

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyaret esnasında Adana tarımının gündemini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Doğan, ÇGC ziyaretinde tarımın gündemini değerlendirdi

EMRE EKİCİ

ADANA (İLKHABER)- Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyaret esnasında Adana tarımının gündemini değerlendirdi.

Adana’nın Merkez Yüreğir İlçesi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova Gazeteciler Cemiyetine ziyaret gerçekleştirdi. Adana Türkiye’nin toplam karpuz üretiminin yüzde 20’sini karşıladığını söyleyen Doğan, Adana’nın tescilli karpuzunda hasat hazırlığı yapıldığını ve yazın vazgeçilmez meyvesi için yüksek rekolte beklediklerini ifade etti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimine yaptığı tebrik ziyaretinde bulunan Mehmet Akın Doğan’ı, ÇGC’nin Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Dilek Akın, Mali Sekreter Süreyya Uri, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Akköse ve Çetin Ulucan konuk etti.

Adana çiftçisinin sesini dile getirmesinde, kamuoyunun bilgilendirilmesinde basın mensuplarının çok önem arz ettiğini belirten Doğan, gördükleri destek için ÇGC Başkanı Esendemir’in şahsında Adana’nın tüm yerel, bölgesel ve ulusal medyasına teşekkür etti.

Adana tarımını ve son aylarda fiyatı artan tarım ürünlerine dikkat çeken Doğan, “Önceki yıl soğan para etmemişti ancak son iki yıldır değer görüyor. Bu yıl hasat döneminde yaşanan depremden dolayı toplama işçisi sıkıntısı gecikmeye neden oldu. Şu anda sağan tarlada 6 TL’ye kadar düştü. Patates ise yine tarlada 10 ile 11 TL civarında seyrediyor” dedi.

Mehmet Akın Doğan, yazın vazgeçilmez meyvesi Adana’nın tescilli karpuzunun hasat hazırlığına başklandığını belirterek, “Çukurova’da yaklaşık 100 bin dekar alanda ekimi yapılan karpuz yıllık ortalama 700 bin civarındaki rekoltesi ile yöre çiftçimizin önemli bir geçim kaynağı. Biz Ziraat Odası olarak Adana karpuzunu 2020 yılında tescillemiştik. Ayrıca, karpuzun olgunlaşmadan hasadının önüne geçmek için karpuz timleri oluşturduk. Buradaki bütün amacımız yöremizin önemli bir geçim kaynağı olan ürünün kalite imajını yükseltmektir” dedi.

ADANA SADECE KEBAPTAN İBARET DEĞİL

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Adana sadece kebaptan ibaret değil. Adana’da korunması ve gelecek kuşaklara aslını kaybetmeden aktarılması gereken birçok değerimiz bulunmakta. Bunlardan birisi de Adana şalvarı. Kesim özellikleri, dikimi ve rahatlığı ile Adana şalvarı başka yörelerin şalvarlarından birçok ayırt edici özelliğe sahip. Biz bu özellikleri tespit ederek, tescili için başvuruda bulunduk, takibini yapıyoruz” bilgisini paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.