TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DUALARIMIZ Barış Pınarı Harekatı"na katılan  MEHMETÇİK İÇİN 

Türkiye dün Suriye’de Fırat’ın doğusuna “Barış Pınarı Harekatı” başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
DUALARIMIZ  Barış Pınarı Harekatı"na katılan   MEHMETÇİK İÇİN 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını sosyal medya hesabından duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK-YPG ve DEAŞ terör örgütüne karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız. Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unusurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN 

SİYASİ PARTİ LİDERLERİNE TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak bilgi verdi.

BAKAN ALBAYRAK: RABBİM 

ORDUMUZU MUZAFFER KILSIN

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, "Rabbim kahraman Mehmetçiğin yolunu açık etsin, ordumuzu muzaffer kılsın" dedi.
Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, 'Barış Planı Harekatı'yla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Bakan Albayrak, paylaşımında Türk askerinin muzaffer olmasını dileyerek, "Tarihi boyunca kazandığı zaferlerle şanını pekiştiren Türk ordusu, bir kez daha milletinin ve devletinin bekası için seferde. Rabbim kahraman Mehmetçiğin yolunu açık etsin, ordumuzu muzaffer kılsın" ifadelerini kullandı.

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekatıyla ilgili olarak  "Harekatımız uluslararası hukuk, BM Şartı’nın 51. maddesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilmektedir” dedi.   


 

Ayrıca Suriye'de Fırat’ın doğusuna başlatılan “Barış Pınarı Harekatı"na katılan Mehmetçik için Fetih Suresi okunup dualar edilecek.
Mehmetçiğin terör örgütlerine karşı Fırat’ın doğusuna başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla 10 Ekim Perşembe günü (bugün)saat 05.00’de Hacı Bayram Camii’nde sabah namazı öncesi Fetih Suresi okunup dualar edilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.