TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Tütünsüz Günü

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2023 16:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 16:25

Sigaranın zararlarını artık bilmeyen yoktur. İçeriğindeki binlerce zararlı kanserojen madde, beraberinde binlerce hastalığa neden olmakla birlikte her yıl yüzbinlerin ölümüne neden olmaktadır.

Zaten başta akla ilk gelen akciğerlere verdiği zarar.. Ardından kalp damar hastalıklarından, kalp krizi ve çok sayıda kansere neden oluyor. Kısaca tütün ve ürünleri vücuttaki tüm hücrelere zararı olmaktadır. O kadar zararı belli olduğu ve yapılan uyarılara rağmen maalesef hâlâ kullanılıyor.

Tüm bunlarla beraber Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından her yıl verdiği zararlara dikkat çekmek için 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü olarak kutlanıyor. Tütün ürünlerinin sağlık zararları başta olmak üzere tüm zararlarına dikkat çekmek, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve teşvik etmek, topluma tütün ürünü kullanmaktan kaçınma yönünde farkındalık oluşturmak amacıyla 1988 yılından beri kutlanmakta..

Ülkemizde de bu konuda çalışmalar yapılıyor ve her yıl çeşitli etkinlikler yapılıyor.  Bu yıl için Dünya Sağlık Örgütü ‘Tütüne değil yiyeceğe ihtiyaç var’ temasıyla yine farkındalık oluşturuyor. Aslında temaya baktığımızda doğru bir seçim..

Sonuçta yaşamak için gıdaya ihtiyacımız var ve her geçen gün artan nüfus ile birlikte gıda ihtiyacı da artıyor. Ayrıca gezegenimiz hızla kirleniyor. Havamız, toprağımız, sularımız kirlenmekte ve sonucunda da hastalıklar baş göstermekte..

O bakımdan DSÖ’nün de belirttiği gibi tütün yerine sürdürülebilir gıda ürünleri yetiştirmek gerekiyor. Havamız, toprağımız ve suyumuzun değerini bilmek gerekiyor. Sonuçta sağlıklı bir yaşam için bu şart.. Hem bütçemiz, hem de sağlığımız için tütün ve tütün ürünlerinden uzak duralım..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.