TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB liderleri Ukrayna'nın savunmasını güçlendirmek için Rus varlıklarından elde edilen karı kullanmayı görüşecek

Avrupa Birliği liderleri, Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarını karşılamak için dondurulan Rus mali varlıklarından elde edilen karları silah almak için kullanma planını görüşmek üzere bugün zirvede bir araya geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
AB liderleri Ukrayna'nın savunmasını güçlendirmek için Rus varlıklarından elde edilen karı kullanmayı görüşecek

Avrupa Birliği liderleri, Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmesi nedeniyle dondurulan Rus mali varlıklarından elde edilen milyarlarca euroluk karı, silah almak için kullanma planını görüşmek üzere bugün yapılacak zirvede bir araya geliyor.

Ayrıca, Avrupa'nın savunma kabiliyetini artırmak ve silah endüstrisini güçlendirmek için daha fazlasını yapma konusunu da ele alacak olan liderler, Türkiye saati ile 15:00'da başlayacak olan iki günlük zirvede çeşitli konuları görüşecekler.

Zirvede, Gazze'deki savaş, Bosna ile AB üyelik müzakerelerinin başlatılması ihtimali ve çiftçilerin protestoları gibi farklı konular da ele alınacak. Ancak Ukrayna'nın, Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy'nin video konferans yoluyla katılmasıyla gündemin ilk sırasında yer alması bekleniyor.

AB liderlerinden oluşan Avrupa Konseyi'nin Başkanı Charles Michel, zirveye davet mektubunda, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlık savaşının üçüncü yılına girerken, çok önemli bir anla karşı karşıyayız. Aciliyet, yoğunluk ve sarsılmaz bir kararlılık şarttır" ifadelerine yer verdi.

Bu hafta AB Komisyonu, Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Avrupa'da dondurulan Rus varlıklarından elde edilen karın alınmasını ve %90'ının Kiev'e silah finansmanında kullanılmak üzere AB tarafından yönetilen bir fona aktarılmasını önerdi. Komisyon, bu karın yılda 2,5 milyar euro ile 3 milyar euro arasında olabileceğini tahmin ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.