TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB, Rusya ve Belarus'tan tahıl ithalatına gümrük vergisi getiriyor

B, çiftçi endişelerini ve bazı üye ülkelerin taleplerini dikkate alarak Rusya ve Belarus'tan tahıl ithalatına gümrük vergisi getirmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
AB, Rusya ve Belarus'tan tahıl ithalatına gümrük vergisi getiriyor

Avrupa Birliği (AB), çiftçileri ve bazı üye ülkeleri memnun etmek amacıyla Rusya ve Belarus'tan tahıl ithalatına gümrük vergisi getirme planları yapıyor. Bu adım, Rusya'nın Ukrayna'yı geniş çaplı olarak işgal etmesinin ardından gıda ürünlerine getirilen ilk kısıtlama olacak.

AB yetkilileri, uzun süredir Polonya ve Baltık ülkelerinin Rusya ve Belarus'tan yapılan ithalatı kısıtlama taleplerine karşı çıkıyor ve böyle bir adımın küresel gıda piyasalarını bozabileceğini ve gelişmekte olan ülkelere zarar verebileceğini savunuyor.

Ancak bilgi sahibi kişilere göre, Avrupa Komisyonu'nun önümüzdeki günlerde Rusya ve Belarus'tan gelen tahıllara ton başına 95 Avro vergi koyması bekleniyor. Bu verginin fiyatları en az %50 artırarak talebi azaltması bekleniyor. Ayrıca yağlı tohumlar ve bunların türevlerine de yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacak.

AB'nin 2023 yılında Rusya'dan ithal ettiği tahıl, yağlı tohumlar ve bunların türevleri, AB'nin toplam tüketiminin %1'ini oluşturarak 4 milyon ton ile rekor seviyeye ulaşmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.