TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Rusya'nın teknoloji akışını engellemek için 600 kuruluşa uyarılarda bulundu

Rusya'nın var olan askeri gücünü destekleyebilecek teknoloji akışını önlemek için Amerika Birleşik Devletleri harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
ABD Rusya'nın teknoloji akışını engellemek için 600 kuruluşa uyarılarda bulundu

Ukrayna'da devam eden çatışmalar sonrası Rusya'nın var olan askeri gücünü destekleyebilecek teknoloji akışını önlemek için Amerika Birleşik Devletleri harekete geçti.

ABD Ticaret Bakanlığı Ukrayna'da bulunan füzeler ve insansız hava araçları gibi Rus silahlarında kullanılma riski konusunda  600'den fazla kuruluşa uyarılarda bulundu. Rusya'nın askeri yeteneklerini destekleyebilecek teknoloji akışını önleme çabalarını yoğunlaştıran ABD'de de bir Ticaret Bakanlığı yetkilisine göre, 600'den kuruluşa, malların Rusya'ya yönlendirilmesi konusunda potansiyel risk olarak tanımlandığını söyledi.

AXELROD: UKRAYNA SAVAŞ ALANLARINDA, RUS ASKERİ TEÇHİZATINDA AMERİKAN YAPIMI BİLEŞENLER KEŞFEDİLDİ

Yakın zamanlarda ondan fazla ABD firmasıyla temasa geçerek bu kuruluşlara yapılan sevkiyatları durdurmalarını isteyen ABD Ticaret Bakanlığı Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana daha geniş bir yaptırım rejiminin başlayacağının sinyallerini vermiş oldu.

 Washington'da düzenlenen yıllık ihracat kontrol konferansında, ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Matthew Axelrod, "Ukrayna savaş alanlarında, Rus askeri teçhizatında Amerikan yapımı bileşenler keşfedildi" dedi. Keşfedilen ve Rusya'ya gönderilen ürünlerin risk oluşturmasından dolayı gönüllü olarak vazgeçilmesi talebinde bulunan Bakan yardımcısı Axelrod, askeri eylemlerini desteklememesini sağlamak için ek önlemler araştırmak üzere ABD firmalarının üst düzey yöneticileriyle görüştüklerini açıkladıç

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.