TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin, derin denizde 102 milyon ton ham petrol rezervine sahip dev sahanın keşfini duyurdu

Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketi (CNOOC), Zhujiangkou Havzası'nda derin denizde 102 milyon ton ham petrol rezervine sahip dev bir sahanın keşfini gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
Çin, derin denizde 102 milyon ton ham petrol rezervine sahip dev sahanın keşfini duyurdu

Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketi (CNOOC), Zhujiangkou Havzası'nda gerçekleştirdiği sondajlar sonucunda 102 milyon ton ham petrol rezervine sahip dev bir saha keşfetti. CGTN TÜRK'ün haberine göre, Çin'de deniz petrol endüstrisi için bir ilk olan bu keşif, Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketi tarafından duyuruldu.

CNOOC’un sondaj işlerinden sorumlu yönetici yardımcısı Xu Changgui, yaptığı açıklamada, bu keşfin Çin'deki deniz petrol endüstrisinin nitelikli gelişimi için sağlam bir kaynak temeli oluşturduğunu belirtti. Bu önemli rezerv keşfi, Çin'in enerji ihtiyaçlarını karşılamak ve enerji güvenliğini sağlamak adına büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Geçtiğimiz şubat ayında CNOOC, Bohai Denizi'nde "Bozhong 26-6" isimli yeni bir gaz sahası keşfi yapmış ve bu sahada 40 milyon metreküplük petrol ve doğal gaz rezervi bulunduğunu açıklamıştı. Çin, enerji rezervleri konusundaki bu önemli gelişmelerle kendi enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye ve güçlendirmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.