TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa-Ermenistan savunma anlaşması: Paris, Azerbaycan'a karşı Ermenistan'ı güçlendiriyor

Fransa, Azerbaycan ile gerilim yaşayan Ermenistan'a destek için önemli bir adım attı. Paris, hava savunma sistemi sağlayacak, askerleri eğitecek ve stratejik bir savunma anlaşması imzalayarak Ermenistan'ı güçlendirecek bir savunma anlaşması imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
Fransa-Ermenistan savunma anlaşması: Paris, Azerbaycan'a karşı Ermenistan'ı güçlendiriyor

Fransa, Azerbaycan ile yaşanan gerilime karşı Ermenistan'a destek vermek adına yeni bir savunma anlaşması imzaladı. Savunma Bakanı Sebastian Lecornu'nun Erivan ziyareti sırasında gerçekleşen bu anlaşma, Fransız hava savunma sistemlerini Ermenistan'a taşıyor.

Anlaşma kapsamında Ermenistan'a, 3 adet radar ve hassas tüfekler gönderilecek. Bu donanımların, Ermenistan'ın bölgedeki güvenliğini artırmak ve Azerbaycan ile yaşanan anlaşmazlıklarda stratejik bir avantaj sağlamak amacıyla kullanılması bekleniyor.

FRANSIZ ASKERLERDEN ERMENİSTAN'A EĞİTİM DESTEĞİ

Askeri alanda işbirliğini güçlendiren anlaşma, aynı zamanda Ermenistan askerlerine yönelik eğitim faaliyetlerini de içeriyor. 27. dağ piyadesi adlı Ermenistan tugayı, 17 Fransız eğitmen asker tarafından 1 aylık bir eğitim sürecine tabi tutulacak.

SAVUNMA ANLAŞMASIYLA STRATEJİK GÜÇ DENGESİ

Bu eğitim programının ardından, Fransız askerler periyodik olarak Ermenistan'a giderek askeri yetenekleri güçlendirmeye devam edecekler.

Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan, yapılan anlaşmanın amacının Azerbaycan'ı tehdit etmek değil, kendi ülkelerini savunmak olduğunu belirterek, alınan savunma sistemlerinin savunma amaçlı kullanılacağını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.