TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hindistan'a ait bir yolcu uçağının, Afganistan'ın kuzeyinde düştüğü bildirildi

Afganistan'ın Badakhshan vilayetinde düşen yolcu uçağı faciasında 6 kişi hayatını kaybetti. Uçağın Hindistan'a ait olduğu iddiaları ise Hindistan tarafından yalanlandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2024 12:01
Kaynak: İHA
Hindistan'a ait bir yolcu uçağının, Afganistan'ın kuzeyinde düştüğü bildirildi

Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitmek üzere kalkış yapan bir yolcu uçağının, dün gece saatlerinde Afganistan'ın Badakhshan vilayetinde düştüğü açıklandı. Uçağın Topkhaneh dağlık alanında düştüğü bilgisi, Badakhshan Bilgi ve Kültür Bakanlığı tarafından doğrulandı. Kazada ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.

Afganistan tarafından yapılan açıklamada uçağın Hindistan'a ait olduğu belirtilse de, Hindistan Havacılık Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada bu iddia yalanlandı. Açıklamada, "Afganistan'da meydana gelen talihsiz uçak kazası, ne Hindistan'a ait bir tarifeli uçak ne de tarifesiz (charter) uçağı değildir" ifadeleri kullanıldı.

Rus Havacılık İdaresi ise yaptığı açıklamada, uçağın Özbekistan üzerinden Moskova'ya gitmek üzere hareket ettiği sırada Afganistan üzerinde radardan kaybolduğunu duyurdu. Rusya'ya kayıtlı uçağın Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğu ve ilk belirlemelere göre uçakta 4'ü mürettebat, 6 kişinin bulunduğu belirtildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.