TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç, Tarihi Kararla NATO Üyeliğine Adım Attı

İsveç, uzun süren müzakerelerin ardından NATO'nun 32. üyesi oldu. Başbakan Ulf Kristersson'un Vaşington ziyareti sırasında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e teslim ettiği onay belgeleriyle resmiyet kazanan bu karar, 11 Mart'ta Brüksel'deki NATO karargâhında düzenlenecek törenle kutlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
İsveç, Tarihi Kararla NATO Üyeliğine Adım Attı

İsveç, uzun bir süreç sonunda NATO'ya resmen üye oldu. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, 7 Mart 2024'te Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği Vaşington ziyareti sırasında NATO üyeliği için gerekli olan onay belgelerini teslim etti. Bu kararın resmiyet kazanmasıyla İsveç, NATO'nun 32. üyesi oldu.

İsveç'in NATO üyeliği için hazırlıklar devam ediyor. İsveç basınında yer alan haberlere göre, üyelik töreni 11 Mart 2024 tarihinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO karargâhında gerçekleştirilecek. Törende, İsveç bayrağı resmi olarak NATO karargâhına çekilecek.

Bu karar öncesinde, İsveç'in NATO üyeliği için Macaristan Ulusal Meclisi'nin 26 Şubat tarihinde onay vermesi büyük önem taşıyordu. Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok'un 5 Mart 2024 tarihinde parlamento kararını imzalamasıyla birlikte, İsveç'in NATO üyeliği için gerekli olan tüm müttefik onayları tamamlanmış oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.