TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonya'da Gizemli virüs büyük bir hızla yayılıyor: 21 kişi hayatını kaybetti

Japonya'da nadir görülen ancak ölümcül bir bakteriyel enfeksiyon hızla yayılarak 21 kişinin ölümüne neden oldu. Uzmanlar hastalığın semptomları ve yayılma mekanizmaları konusunda endişeli.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2024 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
Japonya'da Gizemli virüs büyük bir hızla yayılıyor: 21 kişi hayatını kaybetti

Japonya'da tehlikeli bir bakteriyel enfeksiyonun hızla yayıldığı ve 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Uzmanlar, hastalığın semptomları ve yayılma mekanizmaları hakkında henüz tam bir anlayışa sahip olmadıklarını belirttiler. Bu gizemli virüs, ülkede nadir görülen ancak ölümcül sonuçlara yol açabilen bir bakteriyel enfeksiyon olarak tanımlanıyor.

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIID), geçen yıl 941 STSS (Streptococcal Toxic Shock Syndrome) vakasının rapor edildiğini ve 2024'ün ilk iki ayında ise 378 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Hastalığın yayılma mekanizmalarının tam olarak anlaşılamadığı belirtilirken, koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesinin virüsün yayılmasında etkili olabileceği endişesi dile getiriliyor.

Hastalığın belirtileri arasında boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, zatürre ve menenjit gibi semptomlar bulunuyor. Özellikle 50 yaşın altındaki kişilerde daha fazla ölüme neden olduğu belirtilen bu enfeksiyon, yaklaşık olarak vakaların %30'unda ölümcül sonuçlar doğuruyor. Yetkililer, hastalığın ciddiyetini ve hızlı yayılma potansiyelini azaltmak için tedbirler alınması gerektiğini vurguluyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.