Liman işçilerinden İsrail'e şok hamle

İtalya’da Ravenna Limanı işçileri, İsrail’e giden silah ve mühimmat yüklü gemilerin yüklenmesini engelleyerek tarihi bir direnişe imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2025 21:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2025 21:27
Kaynak: İHA
Liman işçilerinden İsrail'e şok hamle

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına bir tepki de İtalyan liman işçilerinden geldi. İtalya’da Ravenna Limanı işçileri, İsrail'e silah taşıdığı iddia edilen iki kamyonun limana girişine izin vermeyerek, İsrail'e silah sevkiyatını engelledi.

Ravenna Belediye Başkanı Alessandro Barattoni, yaptığı açıklamada, liman yetkililerinin, İsrail'in Hayfa Limanı’na giden patlayıcı taşıyan kamyonların limana girişinin reddedilmesi yönündeki kendisinin ve bölgesel yönetimin talebini kabul ettiğini söyledi.

Patlayıcıların başka bir ülkeden geldiğini ifade eden Barattoni, "İtalya, İsrail'e silah satışını engellediğini söylüyor, ancak bürokratik boşluklar sayesinde diğer ülkelerden İtalya üzerinden geçmelerinin kabul edilemez olduğunu" belirtti.

Öte yandan İsrail'e silah sevkiyatını engellemek için benzer eylemler, Fransa, İsveç ve Yunanistan gibi diğer Avrupa ülkelerindeki liman işçileri tarafından da gerçekleştirilmişti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.