TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Macron ve Scholz, Ukrayna gerilimini azaltmak için görüşecek

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna konusundaki gerilimi hafifletmeyi amaçlayarak Berlin'de bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
Macron ve Scholz, Ukrayna gerilimini azaltmak için görüşecek

Berlin - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cuma günü Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelerek Ukrayna konusundaki son haftalardaki gerginliği azaltmaya çalışacak. POLITICO'ya konuşan üst düzey Alman ve Fransız yetkililere göre, liderler, Fransız-Alman sürtüşmelerinin açık bir kavgaya dönüştüğü bu gergin dönemde birlik gösterisi yapmayı amaçlıyor.

Aynı gün içinde Polonya Başbakanı Donald Tusk, Fransız ve Alman liderlerle bir araya gelerek Aralık ayında Polonya başbakanı olarak yeniden göreve gelmesinin ardından başlayan diyalog formatı olan "Weimar Üçgeni"ni başlatacak. Toplantının, üç ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve Ukrayna konusundaki görüşleri paylaşmak adına önemli bir adım olması bekleniyor.

Bu buluşmalar, Avrupa liderlerinin Ukrayna konusundaki stratejik çıkarları üzerinde bir anlayış birliği oluşturarak bölgesel istikrarı sağlama amacını taşıyor. Liderler, diplomatik çabaları artırarak ve ortak bir yaklaşım geliştirerek, bölgedeki gerilimi azaltmaya yönelik kararlılıklarını göstermeyi hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.