TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin'in Türkiye ziyareti ertelendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti planları ertelendi. Eğer gerçekleşirse, Türkiye, Putin'in Ukrayna savaşının ardından ilk kez ziyaret edeceği NATO ülkesi olacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
Putin'in Türkiye ziyareti ertelendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti planları ertelendi. Rus devlet ajansı TASS'ın duyurusuna göre, 12 Şubat'ta gerçekleşmesi planlanan ziyaretin detayları henüz bilinmiyor. Eğer ziyaret gerçekleşirse, Türkiye, Putin'in 24 Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından ilk kez ziyaret edeceği NATO ülkesi olacak.

Tus haber ajansının aktardığına göre, RIA'nın Ankara'daki kaynaklara dayandırdığı habere göre, Putin'in Türkiye ziyareti Nisan sonunda ya da Mayıs başında gerçekleşebilir. Daha önce Reuters haber ajansı, bir Türk yetkiliye dayanarak Putin'in 12 Şubat'ta Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirmişti. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov ise Ocak ayında yaptığı açıklamada, Putin'in ziyaretinin 12 Şubat'ta gerçekleşebilmesi için hazırlık yapıldığını belirtmişti.

Putin'in Türkiye ziyareti, Ukrayna savaşı sonrası ilk kez bir NATO ülkesine yapılacak olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Bu ziyaret, Türkiye'nin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Putin'i ağırlayacak ilk Batı ve NATO ülkesi olma özelliğini taşıyor. Ziyaret, özellikle tahıl koridorunun yeniden canlanması ve müzakere masasına dönülmesi açısından önemli sonuçlara gebe görünüyor.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Putin'in ziyaretinin aslında daha önce planlandığını ancak bölgesel gelişmeler nedeniyle ertelendiğini belirtmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise Putin'in ziyaretinin hem ikili hem de bölgesel konularda önemli bir görüşme olacağını vurgulamıştı. Putin'in Türkiye ziyareti, Rusya'da 15-17 Mart tarihlerinde gerçekleşecek devlet başkanlığı seçimleri ve Türkiye'deki 31 Mart yerel seçimleri öncesinde dikkatle takip ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.