TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna, Papa Franciscus'un "Beyaz Bayrak" çağrısı üzerine Vatikan Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Papa Franciscus'un Rusya'ya karşı "beyaz bayrak" açma çağrısı sonrasında, Ukrayna Vatikan'ın Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak "hayal kırıklığı" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
Ukrayna, Papa Franciscus'un "Beyaz Bayrak" çağrısı üzerine Vatikan Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Papa Franciscus'un Ukrayna'ya Rusya'ya karşı "beyaz bayrak" açma çağrısı küresel çapta tepki çekmeye devam ederken, Kiev yönetimi Vatikan'ın Ukrayna Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Visvaldas Kulbokas'a Papa'nın yorumları nedeniyle "hayal kırıklığına" uğradıklarını ifade etti.

VATİKAN DIŞİŞLERİ BAKANI: "UKRAYNA'DA SALDIRGANLIK DURMALI, ATEŞKES ÖNCELİKLİ"

Vatikan Dışişleri Bakanı Kardinal Pietro Parolin, Papa'nın Ukrayna'ya yönelik çağrısı sonrasında İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Parolin, "Ukrayna'daki savaşı sona erdirecek müzakerelerin ilk koşulunun Rusya'nın saldırganlığını durdurması" olduğunu belirtti. Vatikan'ın ateşkes için çaba sarf ettiğini ve öncelikle saldırganların bombardımanı durdurması gerektiğini vurgulayan Parolin, Papa'nın sözlerinin adil ve kalıcı bir barışa yönelik olduğunu savundu.

Parolin, "Bu anlamda, söz konusu koşulların yaratılmasının taraflardan sadece birinin değil, her ikisinin de sorumluluğunda olduğu açıktır. Papa da müzakereden ve özellikle de asla teslimiyet olmayan müzakere cesaretinden bahsetmiştir. Vatikan bu çizgiyi sürdürmekte ve 'ateşkes' çağrısında bulunmaya devam etmektedir." dedi.

PAPA FRANCİSCUS'UN "BEYAZ BAYRAK" ÇAĞRISINA UKRAYNA'DAN TEPKİ: "GEÇMİŞTEKİ HATALARI TEKRARLAMAYIN"

Papa Franciscus, İsviçre Radyo Televizyonu'na (RSI) verdiği özel röportajda Ukrayna'nın savaşta beyaz bayrak çekip çekmemesi konusundaki tartışmalara değindi. Papa, "Durumu görenin, halkını düşünenin, beyaz bayrağı kaldırma ve müzakere etme cesaretini gösterenin daha güçlü olduğuna inanıyorum. Bugün uluslararası güçlerin yardımıyla müzakere edilebilir. Müzakere cesur bir ifadedir. Yenildiğinizde, işlerin yolunda gitmediğini gördüğünüzde müzakere etme cesaretine sahip olmanız gerekir. Çekiniyorsunuz ama bu savaş, kaç ölümle son bulacak" ifadelerini kullanmıştı.

Papa'nın açıklamalarına Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'dan sert bir tepki geldi. Kuleba, Papa'yı geçmişteki hataları tekrarlamamaya ve Ukrayna'nın haklı mücadelesini desteklemeye çağırdı. Papa'nın "beyaz bayrak" açma çağrısına ilişkin, "Geçmişteki hataları tekrarlamayın, Ukrayna'yı ve halkını yaşamları için verdikleri haklı mücadelede destekleyin" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.