TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Venedik, günübirlik turist akınına karşı giriş ücreti uygulamasına başlıyor

İtalya'nın ünlü şehri Venedik, turist yoğunluğunu kontrol etmek için günübirlik ziyaretçilerden giriş ücreti almaya başlayacak

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
Venedik, günübirlik turist akınına karşı giriş ücreti uygulamasına başlıyor

İtalya'nın tarihi ve kanallarıyla ünlü şehri Venedik, turist akınına karşı önlem alıyor. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro'nun açıklamasına göre, 25 Nisan'dan itibaren günübirlik ziyaretçilerden giriş ücreti alınmaya başlanacak.

Venedik Belediye Meclisi'nin Eylül 2023'te aldığı karar doğrultusunda uygulamaya geçileceği belirtiliyor. Brugnaro, uygulamanın deneme sürecinin başlayacağını ve amacının şehrin aşırı turist yoğunluğunu azaltmak olduğunu vurguladı. Ancak, uygulamanın şehrin kapatılması anlamına gelmediğini ifade etti.

Venedik'in tarihi merkezinin korunması gerektiğini vurgulayan Brugnaro, uygulamanın 25 Nisan'da 08.30-16.00 saatlerinde başlayacağını duyurdu. Brugnaro, uygulamanın para kazanmak için değil, şehri korumak amacıyla yapıldığını belirtti.

Kontrolün sağlanması için turnikelerin kullanılmayacağını ancak belirli noktalarda kontrollerin yapılacağını dile getiren Brugnaro, uygulamanın detaylarını basınla paylaştı.

VENEDİK BELEDİYE BAŞKANI BRUGNARO: GİRİŞLERDE HERHANGİ BİR KISITLAMA YOK

Venedik Belediye Başkanı Brugnaro, şehre yönelik alınacak giriş ücretinin serbest dolaşımı ve seyahat özgürlüğünü sınırlamayacağını belirtti. Brugnaro, "Venedik'e girişlerde herhangi bir kısıtlama yoktur. Belediyenin internet sitesinde yer alan ve mümkünse daha az günlük misafir ağırlamaya çalıştığımız günler olarak belirtilen günler haricinde herhangi bir sınırlama yoktur" açıklamasını yaptı.

Günübirlik ziyaretçilerden alınacak ücretin önemine değinen Brugnaro, "Venedik'e günlük gelenler, konaklamayanlar, yani sabah gelip akşam gidenler bir katkı payı ödemek durumundalar. Kişi başı katkı payı ücreti bu yıl 5 avrodur. 14 yaşına kadar olan çocuklar bundan muaftır. Ayrıca Venedik veya Mestre'de, yani Venedik Belediyesi sınırları dahilinde otellerde konaklayanlar da hiçbir ücret ödemeyecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.