TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Durak kargaşası

Adana Şehir Hastanesi’ne gelen vatandaşlar çalışma yapılan yol nedeniyle durak kargaşası yaşadı. Aralarında hasta, yaşlı ve çocuklu kadınların da bulunduğu yüzlerce yolcu durak yeri aramaya koyuldu. Şehir hastanesine gidecekler hastaneden yaklaşık 750 metre gibi bir mesafede toplu taşıma araçlarından inmek zorunda kaldı. Havaların da mevsim normallerinin üzerinde sıcak olması nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2022 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2022 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Durak kargaşası

BAYRAM BULUT

ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)- Adana Şehir Hastanesi’ne gelen vatandaşlar çalışma yapılan yol nedeniyle durak kargaşası yaşadı. Aralarında hasta, yaşlı ve çocuklu kadınların da bulunduğu yüzlerce yolcu durak yeri aramaya koyuldu. Şehir hastanesine gidecekler hastaneden yaklaşık 750 metre gibi bir mesafede toplu taşıma araçlarından inmek zorunda kaldı. Havaların da mevsim normallerinin üzerinde sıcak olması nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

 

Adana'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapımı kapsamında Mithat Özsan Bulvarı'nda trafik akışı tek şeritten veriliyor.  1 Ağustos tarihinde başlayan çalışmalar devam ediyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapımı kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle trafik akışı tek şeritten çift yönlü gerçekleştiriliyor. Kapatılan yoldaki çalışmanın tam da Şehir Hastanesi önüne denk gelmesi hastaneye gelenlere zor anlar yaşattı.

HASTANEYE UZAK MESAFEDE İNDİLER

Hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar baraj set üstünden geçen ve ardından kavşaktan sola dönen araçlar nedeniyle  hastaneye yaklaşık 750 metre uzaklıkta ki durakta toplu taşıma araçlarından inmek zorunda kaldı. Hastaneye gitmek için uzak mesafede inen vatandaşlardan bazıları randevularına geç kaldıklarını belirterek toplu taşıma aracı sürücülerine tepki gösterdi. Araçtan inen vatandaşlar koşar adımlarla hastaneye gitmek zorunda kaldı.

HASTANE ÇIKIŞI

Şehir hastanesine gelen hastalar hastane çıkışında da sorun yaşadı. Vatandaşlar toplu taşıma araçlarına nereden bineceklerini bilemedi. Mevcut duraklara dönemeyen otobüsler nedeniyle bölünen yolun karşısına geçen yolcular toplu taşıma araçlarına binmek istedi. Ancak durak yerinin belli olmaması nedeniyle yolcular toplu taşıma araçlarına binemedi.

TRAFİK KİLİTLENDİ

Yolda yolcu indirip bindirmek için duran toplu taşıma araçları trafiğin tamamen kilitlenmesine neden oldu. Dar yoldaki gölgelik alanda yolcuların toplu taşıma araçlarına bindiklerini görenlerde bu alana akın etti. İnsan akınının yaşandığı yolda bekleyen yolcuların sayısı arttıkça arttı. Gölgelik alan olduğu için en dar alana gidip araç bekleyen yolcuları bindiren araçların trafiği aksattığını gören trafik polisleri ve belediye görevlileri duruma müdahale etti.

GÜNEŞ ALTINDA BEKLEDİLER

Araçları daha geniş bir alana yönlendiren görevliler toplu taşıma araçlarını da gelişi güzel durmamaları konusunda uyardı. Aralarında hasta, yaşlı ve çocuklu kadınlarında bulunduğu yüzlerce yolcu durak yeri aramaya koyuldu. Yakıcı güneşin altında yürümek zorunda kalan vatandaşlar, belirtilen yerlere ulaşınca bu kez bekledikleri toplu taşıma araçlarının gelmelerini sıcak altında beklemek zorunda kaldı.

DURAK NEREDE?

Hastaneden çıkan herkes bu durak kargaşasından nasibini aldı. İnsanlar birbirlerine ve trafik polislerine çarşıya gidecek toplu taşıma araçlarının duraklarının neresi olduğunu sordu.  Polisler ve durak yerini bilenler soran kişilere yardımcı oldu. Yapılan çalışma nedeniyle Balcalı Hastanesi’nden itibaren trafiğin kilitlendiği görüldü.

BALCALI YOLUNU DA ETKİLEDİ

Balcalı Hastanesi’nden gelen vatandaşlar yaklaşık yarım saat 40 dakika da Balcalı’dan Şehir Hastanesi’ne kadar gelebildiklerini anlattı. Bazı toplu taşıma araçlarının klima bile açmadıklarını dile getiren vatandaşlar aynen şunları söyledi;

“Balcalı’ya dolmuşla gittik. Dolmuşçu klimayı bazen fanda çalıştırıyor, bazen hiç çalıştırmıyordu. Dolmuş kalabalıktı ve sıcaktan resmen bunaldık. Uyarmamıza rağmen klimayı açmıyorlar. Geri dönüşte ise belediye otobüslerinin klimaları çalışıyor diye otobüse bineceğiz. Gerçekten  artık şoförler ellerini vicdanlarına koysunlar.”

GEÇİCİ DURAK  YAPILDI

Yaşanan kargaşayı gören görevliler durumu ilgili yerlere bildirdi. Bunun üzerine orta refüjün bulunduğu alan iş makineleri ile temizlenerek insanların araçların altında ezilmeyecekleri şekilde ayarlardı. Yolcular daha sonra bu alana gidip toplu taşıma aracı beklemeye başladı. Çarşıya gideceklerin daha fazla kargaşa yaşamaması için durak gibi yapılan alana da küçük bir çarşı levhası yerleştirildi.

BALCALI DÖNÜŞÜ ŞEHİR HASTANESİ ÖNÜ

Dr. Mithat Özsan Bulvarı 30 Eylül 2022 tarihine kadar  kapalı kalacağı öğrenildi. Baraj set üstünü kullanarak gelen toplu taşıma araçlarının Şehir Hastanesi’ne uğramadan Balcalı Hastanesi’ne giderken, Balcalı hastanesi istikametinden dönen araçların ise set üstünü kullanmayarak Şehir Hastanesi önüne geldiği görüldü. Çalışma süresince toplu taşıma araçlarının dönüş yolunda otoban üzerinden Beyazevler çıkışından tekrar Adnan Kahveci Bulvarına çıktıkları bildirildi.

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.