TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Nisan'da okullar tatil mi? Kimler izinli sayılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler nedeniyle okulların tatil durumu hakkında açıklama yaptı. Peki 1 Nisan'da okullar tatil mi? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
1 Nisan'da okullar tatil mi? Kimler izinli sayılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil edileceğini duyurdu. Seçim günü okulların, seçmenlere oy kullanma imkanı sağlamak üzere hazırlanması gerektiği ve akşam geç saatlere kadar devam eden oy sayım işlemleri sonrasında eğitim kurumlarının düzenlenmesinin zorluğu göz önüne alınarak bu karar alındı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, eğitim kurumlarının seçim günü boyunca seçmenlere oy kullanma imkanı sunacak şekilde düzenleneceği belirtildi. Ancak, oy sayım işlemlerinin geç saatlere kadar devam etmesi ve eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim-öğretime hazır hale getirilmesinin zorluğu göz önüne alınarak 1 Nisan Pazartesi gününün tatil edildiği ifade edildi.

Ayrıca, seçim sürecinde görev alacak sandık kurulu üyeleri ve kamu personelinin de 1 Nisan Pazartesi günü idari izinli sayılacağı belirtildi. Seçim sürecinin temel hükümlerine göre belirlenen sandık görevlilerinin, oy sayımı ve diğer işlemlerin tamamlanmasının ardından izne ayrılacakları bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.