TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024 LGS Başvuruları Başladı: Öğrencilerin Liselere Geçiş Süreci Elektronik Ortamda

Yeni eğitim öğretim yılı yaklaşırken, Türkiye'deki binlerce ortaokul öğrencisi için liselere geçiş süreci başladı. Her yıl olduğu gibi, 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için başvurular elektronik ortamda alınmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, LGS başvuruları isteğe bağlı olarak 2 Haziran'da yapılacak merkezi sınav için 18-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrencilerin sınava katılımı isteğe bağlı olacak ve başvurular ücretsiz olarak "e-Okul" üzerinden yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
2024 LGS Başvuruları Başladı: Öğrencilerin Liselere Geçiş Süreci Elektronik Ortamda

Eğitimde dönüşümün önemli aşamalarından biri olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS), 2024 yılında da öğrencilere yeni bir kapı aralıyor. Bu yılın LGS başvuru süreci, diğer yıllarda olduğu gibi öğrencilerin elektronik ortamda başvuru yapabileceği bir düzende devam ediyor. Öğrenciler, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek olan merkezi sınav için 18-29 Mart tarihleri arasında isteğe bağlı olarak başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bu süreçte, öğrencilerin gelecekleri adına kritik bir adım olan LGS'ye katılım isteğe bağlı olacak, ancak bu sürecin doğru yönetilmesi büyük önem taşıyor.

LGS başvuru süreci devam ediyor

2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvuruları elektronik ortamda yapılmakta ve 2 Haziran'da gerçekleştirilecek olan merkezi sınav için başvuru süreci 18-29 Mart tarihleri arasında "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecek. Başvurular ücretsiz olarak elektronik ortamda yapılacak olup, sınava katılım isteğe bağlı olacak. Sınava katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından, okul müdürlükleri başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve başvurular 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlüklerince onaylanacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapabilecekler. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

Sınavın kapsamı, her alan için 8. sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular içerecek. Giriş belgeleri 24 Mayıs'tan itibaren açıklanacak olup, fotoğraflı sınav giriş belgesi öğrencilere elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra teslim edilecek. Öğrenciler, sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleriyle birlikte geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar.

başvuru

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.