TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da çocuklar geleneği yaşattı, "Unutulmayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" ile eğlendi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Yüz Yüze 100 Çocuk Projesi' kapsamında Nasrettin Hoca Anaokulu tarafından düzenlenen etkinlik, Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 12:59
Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU
Adana'da çocuklar geleneği yaşattı, "Unutulmayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" ile eğlendi

Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde bulunan Nasrettin Hoca Anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Yüz Yüze 100 Çocuk Projesi' kapsamında "Unutulmayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ve Benimle Oynar Mısın?" etkinliğini düzenledi. Şenlik, Hayme Ana Anaokulu, Hatice Hatun Anaokulu, Cengiz Topel Anaokulu, Kiremithane Kadir Görgülü Anasınıfı, Doğankent Anaokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti ve karnaval havasında geçti.

Adana Yüreğir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halise Yaşar ve çok sayıda okul yöneticisinin de katıldığı etkinlikte, çocuklar eğlenceli oyunlar oynadılar.

Adana'da çocuklar geleneği yaşattı, Unutulmayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ile eğlendi 2

Nasrettin Hoca Anaokulu İdari Kadro Okul Müdürü Özlem Eltut, etkinliğin açılış konuşmasını yaparak, ana sınıfı eğitiminin çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimine katkı sağladığını vurguladı. Eltut, çocukların temel becerileri ve öğrenme alışkanlıklarını geliştirdikleri bu dönemin önemine değindi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında, Anasınıfı öğrencileri kaşıkta top taşıma, sek sek, çuval yarışı, balon patlatma, halat çekme gibi geleneksel çocuk oyunlarını oynadılar. Renkli ve heyecan dolu görüntülerin yaşandığı oyunlarda, dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Birincilere scooter, ikincilere ilkokula hazırlık çantası, üçüncülere zeka oyunları seti hediye edilirken, tüm katılımcı öğrencilere rüzgargülü dağıtıldı ve katılım belgeleri verildi.

Adana'da çocuklar geleneği yaşattı, Unutulmayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ile eğlendi 3

Etkinlikte öğrencilere yapılan dondurma ikramıyla renklenen gün, çocuklar ve misafirler arasında dostluk ve eğlencenin paylaşıldığı anlara sahne oldu.

Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.