TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana sınıf öğretmenliğine kapalı bir il

Adana’da sınıf öğretmenliğinin sözleşmeli personellerce yapıldığı ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana sınıf öğretmenliğine kapalı bir il

 

 

 

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen 2. No’lu Şube Başkanı Kamil Köse, gazetemize yaptığı açıklamada, kentte sınıf öğretmenlerinin sözleşmeli personelden oluşturulduğunu ileri sürdü. Köse, “Adana sınıf öğretmenliğine kapalı bir il. Anasınıfı öğretmenine ihtiyaç yok deniliyor. Okullarda sözleşmeli bir sürü sınıf öğretmeninin çalıştığını sizlere gösterebilirim. Buradan Milli Eğitim müdürümüze valimize çağrıda bulunuyorum. Sınıf öğretmenliği boş deniyor. Hatta okul müdürlerine 5 tane okul açılmış 150 kişi  müracaat etmiş. Nasrettin hocanın fıkrası gibi.” dedi.

 

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER) Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen 2. No’lu Şube Başkanı Kamil Köse, Adana’nın sınıf öğretmenliğine kapalı bir kent olduğunu savundu.

Köse gazetemize yaptığı açıklamada, kentte sınıf öğretmenlerinin sözleşmeli personelden oluşturulduğunu ileri sürdü. Köse, “Adana sınıf öğretmenliğine kapalı bir il. Anasınıfı öğretmenine ihtiyaç yok deniliyor. Okullarda sözleşmeli bir sürü sınıf öğretmeninin çalıştığını sizlere gösterebilirim. Buradan Milli Eğitim müdürümüze valimize çağrıda bulunuyorum. Sınıf öğretmenliği boş deniyor. Hatta okul müdürlerine 5 tane okul açılmış 150 kişi  müracaat etmiş. Nasrettin hocanın fıkrası gibi.” dedi.

Piyasadaki öğretmen açığının kapatılması için 100 Bin öğretmenin atanması gerektiğini savunan Köse, “Bugün 871 bin eğitim çalışanı var.  2015 yılını karşılıkta 500 bir işsiz öğretmen oluşacak. Bu ülkede eğitim fakültesi öğretmenleri de atanamıyor. 40 Bin dediler, 35 bin kişinin atanması için bir açıklama yapıldı. Bu ülkede en az 100 bin kişi atanmalı ki piyasadaki açık kapatılmalı. Bu eğitimin ayrı bir büyük problemi” ifadelerini kullandı.

Eğitim yılının sancılı başladığını belirten Köse, “Öğrencilerin üst baş, çanta kırtasiye malzemeleri geçen seneye göre yüzde 35 yüzde 40 artmış. Askeri ücretle çalışan insanların halini bir düşünün. Yüzde 35,40 ciddi bir artıştır yani. İnsanların sürekli eğitim öğretime ayıracak bütçesi de yok. Diğer taraftan bunun için adam her şeyini kısmak durumunda. Tatil devlet memurları olarak biz unuttuk zaten. Çalışan memurun bu lüksü asla gerçekleşmedi. İddia ediyorum idarecilerin birçoğu ek ders ücretim kaybolmasın diye izne ayrılmamışlardır.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.