TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atanamayan öğretmen adayları müjde bekliyor

Bu yıl KPSS A Grubu öğretmenlik sınavı için başvuruda bulunan 572 binin üzerindeki öğretmen adayı, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde müjde bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 09:54
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Atanamayan öğretmen adayları müjde bekliyor

Yarın kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi 2023 KPSS A Grubu öğretmenlik sınavı oturumuna katılan 572 bin 19 öğretmen adayı müjde beklerken, atanacakları günün özlemini yaşıyor.  

Bu yıl içinde öğretmenlik sınavına 572 binin üzerinde başvuru yapılırken, eğitim fakültelerinden mezun olan veya başka bir fakülteden mezun olup pedagojik formasyon alarak öğretmenliğe atanma koşulları taşıyanlar da dikkate alındığında, atanamayan öğretmen sayısı toplam 1 milyonu geçti.

Kamuya iş alımlarının görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatın kaldırılarak sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapılacağına yönelik açıklamayla, öğretmen adayları hayli umutlandı. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mülakatların devam edeceğini ilişkin ifadesi ise genç öğretmen adaylarında hayal kırıklığına yol açtı.

Ana muhalefet partisi sözcüleri ve sendika temsilcilerinin kamuda ataması yapılan öğretmenlerin özlük haklarını güçlendirecek çalışmalar yapılmasını da istediği günümüzde, 'ücretli öğretmenlik uygulaması' eleştirileri de arttı.

MECLİSE SORU ÖNERGESİ SUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin de Türkiye’de atanamayan öğretmenlerin maddi ve manevi büyük sorunlar yaşadığı gerekçesiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) araştırma önergesi sundu.

Şevkin, atanamayan öğretmenlerin yanı sıra ücretli öğretmenlerin travma yaşadığını ifade ederek, “Atanamayan, ücretli ve hak ettiği halde sözleşmeli öğretmenlik statüsüne geçemeyen tüm öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir. Bunun  yanı sıra yaşadıkları ekonomik ve sosyal sorunlar giderilmeli." dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.