TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova'da "Zirai Drone Eğitimi" verildi

Multispektral Analizlerle ve Zirai Dronelar İle Hassas Tarım Uygulamaları Semineri Çukurova Üniversitesinde gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 16:16
Kaynak: BÜLTEN
Çukurova'da "Zirai Drone Eğitimi" verildi

Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER projesi kapsamında Tarımda Girişimcilik Seminerleri Çukurova Üniversitesinde başladı.

Tarımda yenilikçi fikirlerin ve sürdürülebilir çözümlerin önemine vurgu yapmak üzere Multispektral Analizlerle ve Zirai Dronelar ile Hassas Tarım Uygulamaları Semineri 2024 Kapsayıcı Tarım: Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Zirai Drone Eğitimi Verildi

Seminere 36 kişi katıldı. Bu seminerde, yenilikçi fikirlerin nasıl hayata geçirilebileceği, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine nasıl katkıda bulunabileceği ve geleceğin nasıl şekillenebileceği gibi önemli konular ele alındı. Seminerde drone özellikleri tanıtıldı. Tarımda drone kullanımı ile ilgili bilgi verildi. Tarımda drone kullanımında dikkat edilmesi gereken koşullar hakkında konuşuldu. Drone kullanımına uygun hava koşulları, uygun alanlar ve kullanırken dikkat edilmesi gereken koşullar ile ilgili bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Seminerin konuşmacısı FZ ARGE Yazılım Tarım Havacılık Kurucusu ve girişimci Furkan Kısaoğlu oldu.  Konuşmacı, kendi alanında edindiği deneyimleri ve geleceğe yönelik vizyonlarını paylaştı. Seminer, gün boyunca konuşma, yenilikçi projeler hakkında fikir alışverişinde bulunma imkânları sundu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.