SON DAKİKA
Hava Durumu

DAHİ Mersin projesi kapsamında yalın üretim eğitimi ve yarışması tamamlandı: Kazananlar ödüllendirildi!

MTSO, Mersin OSB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen DAHİ Mersin Projesi kapsamında 75 öğrenci ve öğretmene yalın üretim eğitimi verildi. Eğitim sonunda düzenlenen yarışmada başarılı projelere ödüller takdim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2025 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2025 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
DAHİ Mersin projesi kapsamında yalın üretim eğitimi ve yarışması tamamlandı: Kazananlar ödüllendirildi!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda hayata geçirilen DAHİ Mersin Projesi, mesleki eğitimde nitelikli dönüşümün önünü açıyor.

Proje kapsamında Atatürk MTAL ve Mersin MTAL'den 35 öğretmen ve 40 öğrenciye yaklaşık 5 ay süren ‘Uygulamalı Yalın Üretim Eğitimi’ verildi. Eğitim sonrası oluşturulan 14 ekip, sahada üretimle entegre uygulamalar geliştirdi.

YARIŞMA İLE ÖZGÜN PROJELER ÖNE ÇIKTI

Eğitim sürecinin sonunda düzenlenen Mesleki Eğitimde Yalın Teknikler Yarışması, proje çıktılarının görünür hale geldiği anlamlı bir organizasyon oldu.

Birincilik ödülünü, Mentör Öğretmen Adnan Soysal rehberliğinde Bilal Ağar ve Mehmet Şerif Garan kazandı.

İkinci olan ekipte, Mentör Öğretmen Hasan Satırlı önderliğinde Sümeyye Çakır, Binnur Yücel ve İlknur Teoman yer aldı.

Üçüncülük ise Mentör Öğretmen Ülkü Fidancı rehberliğindeki Mahmut Takin ve Saleh Dabbah Albakar’a verildi.

"YALIN ÜRETİM EĞİTİMLERİ BEKLENENİN ÜZERİNDE BAŞARI GETİRDİ"

Ödül töreninde konuşan MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, DAHİ Mersin Projesi’nin geldiği noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Şehrimiz Atölye1886 ve Model Fabrika gibi dönüşüm merkezleriyle eğitimi üretime entegre etmede örnek bir noktaya geliyor. Projemiz, sadece bilgi aktaran değil, aynı zamanda gençlerin zihninde dönüşüm başlatan mentör öğretmenlerin öncülüğünde ilerliyor.”

DAHİ Mersin projesi kapsamında yalın üretim eğitimi ve yarışması tamamlandı Kazananlar ödüllendirildi! 2

“İNSANIN DEĞERİ AZALMIYOR, AKSİNE GÜÇLENİYOR”

Sürekli konuşulan kavramlar olan yeşil dönüşüm, inovasyon ve Endüstri 4.0’ın merkezinde yine insanın yer aldığını vurgulayan Gökbulut, “Kim ne derse desin bu hızlı dönüşümde insanın değeri azalmıyor. Aksine, değişen rollerle daha da güçleniyor” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BU DEĞİŞİMİ SAHİPLENDİ”

Gökbulut, iki okulda düzenlenen yarışmanın yalnızca bir sonuç değil, aynı zamanda sürecin başarısının göstergesi olduğunu vurguladı:

“Elde edilen bu güzel sonuçlar, okullarımızın ve öğrencilerimizin dönüşüme ne kadar güçlü bir şekilde sahip çıktığını gösteriyor. Bu başarıya inanan herkese teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.