TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenci ve öğretmenlerin hayatları tehlikeye atılamaz

Öğrenci ve öğretmenlerin hayatları tehlikeye atılamaz Adana’da eğitim Sendikalarının gündeminde okulların yanlarında bulunan hasarlı binalar yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2023 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2023 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Öğrenci ve öğretmenlerin hayatları tehlikeye atılamaz

 Bayram BULUT- Abdurrahim SAĞ

ADANA (İLKHABER)- Adana’da eğitim Sendikalarının gündeminde okulların yanlarında bulunan hasarlı binalar yer aldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Adana’da yaptığı okul yanlarındaki hasarlı binalara ilişkin açıklamasına dikkat çeken eğitim sendikaları, bu binaların öğrenci ve öğretmenlere zarar vermeden acilen onarılması gerektiğini söyledi.

Maraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.8 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle birlikte Adana’da okulların ve yanlarındaki hasarlı binaların durumu tartışma konusu oldu.  Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde Adana’da yaptığı açıklamada okullara yakın yerlerdeki hasarlı binalara ilişkin "Yerel seçimlerde bizimle, merkezi otoriteyle uyumlu çalışacak bir belediye başkanı seçildiği zaman yanlarındaki problemleri de çözmüş olacağız" ifadelerine dikkat çeken Eğitim İş  1 Nolu Şube Başkanı Seher Ergin, Bakan Tekin’in görev savmasını değil, kendi yetki ve sorumluluğundaki okul binalarının güvenliğini sağlamasını beklediklerini söyledi. Pandemiden beri istikrar sağlanamayan eğitim alanının depremle birlikte bir darbe daha aldığını dile getiren Ergin, “Telafisini dahi yapamadığımız eğitim-öğretim sürecimize bir yeni sorun daha eklenmesi kabul edilemez. Deprem yaralarını sarmaya çalışan vatandaşların gerçek sorununu öteleyip siyaset yapmak, okullarımız civarında yer alan hasarlı binaların çözümüne yönelik çalışma yapmak yerine Adanalıların demokratik tercihlerine karışmak devlet ciddiyetinden uzak olmaktır. Milli Eğitim sorumluluğu siyasetinizden sonra gelemez” dedi.

 Olası bir yıkımda hayatını kaybedecek öğretmen ve öğrencilerin tüm sorumluluğunun bakanın omuzlarında olduğuna dikkat çeken Ergin, “Deprem üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hala Adana'da biz sendikalara, eğitim çalışanları, stk ve kamuoyuna, yapılan ya da yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilmemiştir. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılına günler kalmıştır, deprem gerçeği ve tehdidi üzerine ciddiyetle ve sorumluluk bilinciyle çalışmalar yapılmalıdır. Milli Eğitim ve göz bebeğimiz evlatlarımızın canı da eğitimi de siyasete alet edilmemeli, gerekli önlemler ve çalışmalar acilen yapılmalı, yapılan çalışmalar konusunda kamuoyu şeffaf ve açık olarak bilgilendirilmelidir. Olası bir yıkımda hayatını kaybedecek öğretmen ve öğrencilerimizin tüm sorumluluğu Sayın Bakanımızın omuzlarındadır” diye konuştu.

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya ise, öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin yaşam hakkının hiçbir koşula bağlanamayacağını belirtti. Kaya, yerel seçimlerin sonucu ne olursa olsun, can güvenliğinin sağlanması iktidarın ve yetkili organlarının sorumluluğunda olduğunu işaret eden Kaya, “16 Ağustos günü Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, ‘’2023 Şehir Buluşmaları’’ adı altında Adana’da bir toplantı gerçekleştirmiştir.  Sayın bakan’ın katıldığı toplantıya neden eğitim iş kolunda örgütlü bütün sendikalar davet edilmemiştir? Adana ilinde yaşanan eğitim-  öğretimle ilgili sorunlara yönelik, sendikamızın ve diğer sendikaların görüşlerinin alınmaması büyük bir eksikliktir.       Sayın Bakan, basın toplantısında okulların çevresindeki hasarlı binalara yönelik talihsiz ifade de bulunmuştur. ‘’Yerel seçimlerde bizimle, merkezi otoriteyle uyumlu çalışacak bir belediye başkanı seçildiği zaman yanlarındaki problemleri de çözmüş olacağız.’’ Yerel seçimlerde halkımızın tercihinin ne olacağını bilemeyiz. Halkımızın her türlü tercihine saygılıyız. Ancak Okullarımızın çevresindeki hasarlı binalara yönelik çözümlerin, yerel yönetim seçimlerine bağlanmasını kabul edemeyiz. Çocuklarımızın ve eğitim emekçisi arkadaşlarımızın yaşam hakkı hiçbir koşula bağlanamaz. Okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi, deprem sonrası eğitim-öğretimin aksamaması yönünde rasyonel önlemler almalı. Yerel seçimlerin sonucu ne olursa olsun, can güvenliğimizin sağlanması iktidarın ve yetkili organlarının sorumluluğundadır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’den Adana ilinde okullarımızın depreme dayanıklı hale getirilmesini, deprem sonrası eğitim-öğretimin aksamaması yönünde rasyonel önlemler almasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

.

                                                                        

                                                                                              

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.