TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karneler dağıtıldı, tatil başladı

Türkiye genelindeki okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören 19 milyondan fazla öğrenci, 2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle karnelerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karneler dağıtıldı, tatil başladı

Aydın GÖKÇEOĞLU

ADANA (İLKHABER) -  Ülke genelindeki okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 2022-2023 eğitim öğretim yılı, bugün sona erdi.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı, 12 Eylül 2022'de başlamış, birinci dönem ara tatili14-18 Kasım 2022'de, ikinci dönemdeki ara tatil 17-20 Nisan 2023'te yapılmıştı. 6 Şubat 2023'te başlayan ikinci dönem ise bugün karnelerin dağıtılmasıyla sona erdi.

Okullarda düzenlenen törenlerde ülke genelinde 19 milyonun üzerinde öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atmak üzere uzun bir tatil dönemine girdi.

Adana’da da eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte 1434 okulda 517 bin 728 öğrenci karnelerini aldı. Tüm okullarda olduğu gibi Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü'nde de karnelerini üstün başarı göstererek takdir ve teşekkür belgeleriyle taçlandıran öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

Adana Valisi Elban karne dağıttı

Adana Valisi Süleyman Elban, Evliya Çelebi İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Vali Elban, burada yaptığı konuşmada, deprem felaketine dikkat çekerek, “Bu yıl ki deprem felaketinden kaynaklanan olumsuzluklara rağmen, Bakanlığımızın gayret ve destekleri, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve personellerimiz çabasıyla, bir eğitim ve öğretim yılını tamamlandık.” dedi.

Müfredatın tam olarak uygulandığını vurgulayan Vali Elban, “Çocuklarımızın eğitim öğretim hayatında herhangi bir eksiklik yaşamamaları için müfredat konusunda ciddi bir gayret sarf edildi. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşamayız. Önümüzde yavrularımız için 3 ay, öğretmenlerimiz için de 2 aylık bir tatil dönemi var. Gerçekten hepsi deprem bölgelerinde psikolojik ve fiziki olarak çok yıprandılar. Bu tatil dönemini iyi değerlendirip, ruhen ve fiziken kendilerini yeni eğitim yılına hazırlamalarını diliyorum.”

Karnelerini alarak tatile çıkan 19 milyonun üzerinde öğrenci, olası bir tarihe göre 11 Eylül 2023 tarihinde ders başı yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.