TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liselere Geçiş Sistemi Başvuruları Başladı: İşte Detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran'da yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi sınavı için başvuruların başladığını duyurdu. Öğrenciler, 29 Mart'a kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
Liselere Geçiş Sistemi Başvuruları Başladı: İşte Detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru takvimini açıkladı. Başvurular, "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak yapılacak ve sınava katılım isteğe bağlı olacak. Başvurularını henüz gerçekleştirmemiş öğrenciler de son tarihleri merakla bekliyor. İşte, MEB LGS başvuru takvimi:

  • Başvurular: Bugünden itibaren "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak yapılacak.
  • Son Başvuru Tarihi: Başvurular, 29 Mart'ta sona erecek.
  • Başvuru Ücreti: Başvurular, öğrenciler için ücretsiz olacak.

Öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden kolayca yapabilecekler. Başvuru işlemleri tamamlanırken, henüz başvuru yapmayan öğrenciler de son tarihlerini takip ediyor.

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te "www.meb.gov.tr" internet adresinden duyurulacak. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav için başvuru kılavuzu yayımlandı. Kılavuzda, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslara yer verildi.

lgs

BAŞVURULARIN ONAYI NASIL OLACAK?

Okul müdürlükleri, başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlüklerince onaylanacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacaklar.

Öğrenciler, başvurularının yapılmış olup olmadığını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

lgs

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.