TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEB: 20 bin öğretmen ataması yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu. Atamalarda KPSS ve mülakat puanlarının eşit etkili olacağı belirtildi. Başvuruların 20 Mayıs'ta başlayacağı açıklandı. Hangi branşlarda kaç kadro açılacağı da belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
MEB: 20 bin öğretmen ataması yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen adaylarının beklediği müjdeli haberi verdi. Yapılan açıklamaya göre, 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Bu atamalarda adayların KPSS puanı ile mülakat puanı eşit oranda değerlendirilecek. Başvuruların 20 Mayıs tarihinde başlayacağı belirtildi.

öğretmen ataması

En çok atama sınıf öğretmenliği branşında yapılacak

Bakan Tekin'in açıklamasına göre, en çok atama sınıf öğretmenliği branşında yapılacak. Bu kapsamda, 3 bin 263 sınıf öğretmeni göreve başlayacak.

Özel eğitim öğretmenliği 2 bin 449 kadro ile ikinci sırada yer alırken, rehberlik öğretmenliği bin 597, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bin 594, İngilizce öğretmenliği ise 968 kadroyla takip edecek.

Bu atamalarla, öğretmen ihtiyacının karşılanması ve eğitim kalitesinin artırılması hedefleniyor. Adayların başvuru süreci ve atama detaylarına ilişkin daha fazla bilgi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi kanallarından ve duyurularından takip edilebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.