TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEB’den jet hızıyla tatil müjdesi! Ara tatil yetmedi 2 gün daha ders yok! Öğrenci ve öğretmenler tatile doyacak

Türkiye'nin 81 ilinde eğitim veren ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilere iki gün ders yapılmayacağı açıklandı. Bu duyuru öğrenciler ve aynı zamanda veliler tarafından da yakında takip edildi, çünkü kulların hangi günler kapalı olacağını ve dolayısıyla ders işlenmeyeceği bilgisine ulaşılmak istendi. Öğrencilerin bu özel günlerde okula gitmeyecek olması, okul takviminde meydana gelen değişikliğin ayrıntılarını merak konusu haline getiriyor. Aşağıda eğitim kurumlarının kapalı olacağı günlere ilişkin tüm bilgiler yer alıyor..

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2024 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
MEB’den jet hızıyla tatil müjdesi! Ara tatil yetmedi 2 gün daha ders yok! Öğrenci ve öğretmenler tatile doyacak

Yaz tatilinin hemen öncesinde öğrencilerin dinlenebileceği, biraz da tatil yapacağı, aileleriyle vakit geçirebileceği yarıyıl tatili geliyor. Milyonlarca öğrencinin sabırsızlıkla beklediği bir dönemde yarıyıl tatilinin son günü ise araştırılıyor. Öte yandan yarıyıl tatilinin ardından öğrenci ve öğretmenlere 2 gün daha izin veriliyor.

Okullar yarıyıl tatili kapsamında 5 Nisan Cuma günü kapanıyor. Öğrenciler hafta sonları da dahil olmak üzere toplam 9 gün izin kullanacak. Benzer şekilde önceki yarıyıl tatilinde de öğrencilere 9 gün izin verilmişti.

İkinci dönemde eğitim-öğretim faaliyetleri 15 Nisan günü kaldığı yerden devam ettirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okul takvimine göre 2023-2024 eğitim-öğretim yılının bitişi 14 Haziran 2024 tarihi olacak. Yeni öğretim yılı 9 Eylül 2024 tarihinde başlatılacak.

2 GÜNLÜK TATİL

Üçüncü resmi tatil ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik Günü ve Çocuk Bayramı olacak. Özel gösteriler sonrası okullar kapanacak ve bu gün öğrencilerin tatil sevincini yaşayacağı özel günlerden biri olacak. Son resmi tatilin ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olduğu bildiirldi. u tatil, tüm okulların kapalı olduğu dönemde öğrenci ve öğretmenlere ara verip dinlenmelerine yönelik fırsat sunmakta..

Yaklaşan eğitim ve sınav merkezi programı

Bu tatil döneminde öğrencilerin sınav hazırlıklarına devam etmeleri önemlidir.

MEB’in düzenlediği bursluluk sınavı (IOKBS) 21 Nisan Pazar günü, Ortaöğretime Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı ise 21 Nisan Pazar günü yapılacak. Bu nedenle öğrencilerin izinleri süresince çalışmaya ve sınavlara hazırlanmaya devam etmeleri gerekmektedir.

Yaz tatili

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.