TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin Büyükşehir'in kurs merkezlerinde LGS başarısı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretim Kurs Merkezleri’nde liselere giriş sınavına hazırlanan öğrenciler, yıl boyunca aldıkları yoğun eğitimin karşılığını LGS’de gösterdikleri başarıyla taçlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2023 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mersin Büyükşehir'in kurs merkezlerinde LGS başarısı

Aydın GÖKÇEOĞU

ADANA (İLKHABER) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmet veren 14 LGS Kurs Merkezi’nde eğitim desteği sağlanan 1.274 öğrenci, yıl boyunca alanında uzman öğretmenler eşliğinde sınava hazırlandı.

Bu yıl 4 Haziran’da gerçekleşen LGS Sınavı’nda ter döken lise adayları, yıl boyunca verdikleri emeğin karşılığını, 23 Haziran’da açıklanan sınav sonuçlarındaki başarılarıyla aldılar.

Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar, Aydıncık ve Bozyazı Kurs Merkezleri’nde eğitim alan 3 öğrenci, LGS’de ilçelerinin 1.’si oldu. Gülnar’da İsmet Yiğit Gürdağ, Aydıncık’ta Mustafa Dere ve Bozyazı’da Azra Yandı, sınavda gösterdikleri başarıyla hem ailelerinin, hem de yaşadıkları ilçelerin gururu oldular. Kendi ilçelerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi kurs merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler; hem branş derslerinde, hem de rehberlik konularında kurs merkezi öğretmenlerinden çok destek aldıklarını belirttiler.

“Merkeze uzak bir yerde bu imkan sağlandığı için çok teşekkür ediyorum”

LGS Bozyazı 1’incisi Azra Yandı, 90 soru içerisinden 89 doğru 1 yanlış yaparak, 0,08’lik dilime girme başarısı elde ettiğini belirterek, “Disiplinli ve düzenli çalıştım. Öğretmenler psikolojik olarak yardımcı oldu, anlamadığım konuları anlattılar. Özellikle son aylarda çok deneme yaptık. Ankara Fen Lisesi’ne gitmek, ardından da Genetik Mühendisi olmak istiyorum. Kurs merkezi olmasaydı, benim için daha zor olabilirdi. Merkeze uzak bir yerde, böyle bir imkan sağladıkları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.