TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanlığı sosyal etkinliklere yönelik yeni tasarımlı karneler dağıtacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul öğrencilerine yeni tasarımlı karneler dağıtarak sosyal etkinliklere katılımı da değerlendirecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
Milli Eğitim Bakanlığı sosyal etkinliklere yönelik yeni tasarımlı karneler dağıtacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul öğrencilerine ders notlarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılım durumlarını da içerecek yeni tasarımlı karneler dağıtacak. Öğrenci karneleri, sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda sosyal etkinliklere katılımı da değerlendirecek bir yapıya sahip olacak.

Yeni tasarlanan karnelerde, öğrencilerin okul içi ve dışında gerçekleştirdikleri sosyal etkinlikler "bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif" etkinlikler ve "toplum hizmeti" olmak üzere 5 ana başlık altında değerlendirilecek. Öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumu, "katılım", "ürün ortaya koyma", "performans gösterme" ve "derece alma" şeklinde dört ana düzeyde değerlendirilecek.

Bu yeni uygulama ile öğrencilerin sosyal etkinliklere katılımı, e-Okul sistemi üzerinden kaydedilecek ve rehberlik hizmetlerinde kullanılmak üzere saklanacak. Öğrencilerin ilgi ve becerileri, bir üst eğitim kurumuna yerleşme sürecinde de rehberlik hizmetlerine kaynaklık edecek.

Sosyal etkinliklerin kayıt altına alınması için üç ayrı kategori belirlendi. Okul etkinlikleri, merkezi etkinlikler ve okul dışı bireysel etkinlikler olarak sınıflandırılan bu kategorilerde, öğrencilerin katılımı ve etkinlik detayları sistem üzerinden tutulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamanın sağlıklı yapılabilmesi için bir kılavuz da yayımladı. Bu kılavuzda, sosyal etkinlik alanları, kategorileri ve veri girişlerinin nasıl yapılacağı detaylı bir şekilde açıklanıyor. Kılavuza, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden ulaşılabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.