TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MSÜ tercih başvurusu nasıl yapılır? Önemli detaylar

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları için tercih başvuruları başladı! İşte başvuru süreci, tercih tarihleri ve önemli detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
MSÜ tercih başvurusu nasıl yapılır? Önemli detaylar

Milli Savunma Üniversitesi'ne (MSÜ) girmek isteyen adaylar için heyecanlı bekleyiş sona erdi. MSÜ tercih başvuruları 3 Nisan itibarıyla başladı. İşte, MSÜ tercih başvurusuyla ilgili merak edilenler:

MSÜ Tercih Başvurusu Nasıl Yapılır?

MSÜ tercih başvuruları, 3 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında "https://personeltemin.msb.gov.tr/" internet adresi üzerinden yapılacak.

Adayların tercih yapmadan önce duyuruyu dikkatli bir şekilde okumaları ve hata yapmamaları önemlidir.

Önemli Detaylar:

  • Kara Harp Okulu'na yapılacak 2'nci Seçim Aşamalarına sadece tercih yapanlar arasından çağrı kontenjanına giren adaylar çağrılacaktır.
  • MSÜ tercih başvurusunda bulunacak adaylar, 2024 MSÜ Sınavı'na katılan ve 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurusu bulunan adaylardır.
  • Şehit ve gazi çocuğu olan adaylar tercih işlemleri sırasında "Bilgilerim" sekmesinden Şehit / Gazi Belgesi yükle düğmesine basarak ilgili kurumlardan aldıkları "Şehit/Gazi Yakını" belgelerini uygun formatta yükleyeceklerdir.
  • Hava Harp Okulu'nu (HHO) tercih edecek adaylar, sadece ilk tercihi Hava Harp Okulu olanlar arasından MSÜ-SAY puan sırası ve çağrı kontenjanına göre çağrı yapılacaktır.
  • Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu'nu tercih edecek adaylar, müzik yetenek sınavına gireceklerdir.
  • Güzel Sanatlar ve Konservatuvar Liseleri programlarından mezun olacak/olan adaylar, öncelikli olarak sınavlara çağrılacaktır.
  • Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirilecek, tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları dikkate alınarak yerleştirilecektir.

Okul türüne göre belirlenen taban puanlar ve adayların ilgili 2024 MSÜ puan türündeki sırasına göre 2'nci Seçim aşamalarına çağrılması ile ilgili bilgilendirme https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ adresinden yapılacaktır.

Sınava çağrılan adaylar, sınav başvuru yaptıkları cep telefonlarından bilgilendirileceklerdir. Bu nedenle iletişim bilgilerinin doğru ve güncel olması önemlidir.

Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanıp intibak eğitimine katılan adayların Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihleri dikkate alınmayacaktır.

MSÜ tercihleri arasında Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu yer alıyor ise tercih sırasına bakılmaksızın Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na alınacaklardır.

MSÜ tercih başvurularıyla ilgili daha fazla detay ve güncel bilgiler için "https://personeltemin.msb.gov.tr/" internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.