TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Varank: "Üniversitelerde fikir tartışmaları ile değil, kılık, kıyafetle uğraşan dönemleri yaşadık"

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2023-2024 akademik yılı açılışı TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın katılımıyla yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 23:19
Kaynak: İHA
Mustafa Varank: "Üniversitelerde fikir tartışmaları ile değil, kılık, kıyafetle uğraşan dönemleri yaşadık"

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılışta, üniversite senatosu kararı ile Kamu Yönetimi alanında Mustafa Varank’a fahri doktora unvanı verildi. Verilen unvan için senato üyelerine teşekkür eden Mustafa Varank, "2000’li yılların başına kadar üniversiteler çatışma haberleri ile yasaklarla, kısıtlamalarla, ikna odaları ile gündeme geliyordu. Üniversiteler adeta ideolojik saplantıların merkezi haline gelmişti. Ne yazık ki fikir tartışmaları ile değil kılık, kıyafetle uğraşan dönemleri yaşadık. Çok şükür bir daha bahsi açılmamak üzere o çağ geride kaldı" diye konuştu.
Gençlere hayatın her alanında destek olmanın gayretinde olduklarını söyleyen Varank, "Okuyan, araştıran, sorgulayan bilime, sanata, spora meraklı milli değerlere, medeniyet değerlere sahip gençlerimizin önünde hiç bir engel bırakmamak için gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.
Niğde Valisi Cahit Çelik ise üniversitelerde yasakların değil özgürlüğün hâkim olması gereken bir alan olduğunu söyleyerek, "Aklınızı ve beyninizi kimseye ama hiç kimseye kiraya vermeyin. Başkalarının iradenizi sıfırlamasına razı olmayın. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği fikri, vicdanı ve irfanı hür olanlardan olun. Üniversite yasakların değil özgürlüğün hâkim olması gereken bir alandır. Ancak bu özgürlüğün başkalarının özgürlüğüne halel getirmeyecek şekilde, hukuk içinde kullanılması gerekmektedir. Kıymetli akademisyenler sizler, bu üniversitenin temel taşlarısınız. Azimli çalışmalarınız ve araştırmalarınız üniversitemizin bilimsel bilgi üretimindeki başarısının temelini oluşturmaktadır. Sizlerden beklentimiz, öğrencilerimize sadece bilgi aktarmakla kalmayıp, onları geleceğe hazırlayacak donanımları da kazandırmanızdır" ifadelerini kullandı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu da, "Türkiye’nin dört bir yanından gelerek üniversite eğitimini sürdüren öğrencilerin ülkemizin geleceğine hazırlanması ve çeşitli etkinliklerle sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda topluma hizmet sunulması açısından heyecanımızın, coşkumuzun ve mutluluğumuzun doruk noktasıdır. 30 yılı aşkın tarihiyle Türkiye’nin güçlü ve köklü yükseköğretim kurumlarından olan Üniversitemiz; bünyesindeki 14 fakülte, 4 enstitü, 1 Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, 1 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu ve 15 araştırma ve uygulama merkeziyle eğitim öğretim, bilim ve kültür & sanat alanlarında ülkesine ve insanlığa hizmet veren çok önemli bir değer ve kuruluştur. İki yıl öncesine kadar 21 bin öğrencisi 1500 civarı akademik ve idari personeli bulunan Üniversitemiz şu an ise lisansüstü, lisans ve ön lisans düzeyinde 28 bine yakın öğrenciye 2000’e yakın personele ulaşmıştır" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.