TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medya bağımlılığı tiyatro ile anlatıldı

Sinop’ta lise öğrencilerine sosyal medya bağımlığının etkileri Asosyal Medya isimli tiyatro oyunu ile anlatıldı. Tiyatro gösterisi sonrasında öğrenciler güvenli internet konusunda bilgilendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 13:51
Kaynak: İHA
Sosyal medya bağımlılığı tiyatro ile anlatıldı

Sinop Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinliklerde, kent merkezindeki 5 okulda eğitim gören yaklaşık bin lise öğrencisi, "Asosyal Medya" isimli tiyatro gösterisi aracılığıyla sosyal medyanın zararlarıyla yüzleşti.

Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sahnelenen tiyatro gösterisi, gençlere sosyal medyanın olumsuz etkilerini çarpıcı bir şekilde anlatarak dikkat çekti. Gösteri, sanatsal bir perspektiften sosyal medyanın getirdiği asosyal durumları, iletişim sorunlarını ve bağımlılık risklerini sahneye koyarak gençlerde bilinç oluşturmayı amaçladı.

Toplum destekli polisler tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme eğitimi ise tiyatro gösterisinin ardından, öğrencilere “Siber Farkındalık ve Güvenli İnternet” konferansı gerçekleştirildi. Polisler tarafından öğrencilere güvenli internet hakkında bilgiler verildi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.