TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TUS sınav sonuçları açıklandı: Sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

ÖSYM, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçlarının 17 Nisan 2024 tarihinde açıklandığını duyurdu. Adaylar sonuçları T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilirler.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
TUS sınav sonuçları açıklandı: Sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçları heyecanla beklenen adaylar için nihayet açıklandı. ÖSYM'nin resmi duyurusuna göre, TUS 1. Dönem Sınavı'nın sonuçları 17 Nisan 2024 Çarşamba günü itibariyle erişime açıldı. Adaylar, sonuçları T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilirler.

Adaylar, ayrıca TUS 1. Dönem Sınavı cevap kâğıtları ile kendi cevaplarını da inceleyebilirler. Bu bilgilere de yine ÖSYM'nin resmi internet sitesinden erişim sağlanabilmektedir.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, adaylar önümüzdeki günlerde tercih sürecine gireceklerdir. TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınav sonuçlarının duyurulması, adayların gelecek kariyer adımlarını belirleme sürecinde önemli bir dönüm noktası olmuştur.

TUS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçları merakla beklenen adaylar için sonunda açıklandı. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre, TUS sınav sonuçları 17 Nisan Çarşamba günü itibariyle açıklandı.

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilirler. ÖSYM tarafından adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek olup, sonuçlar internet sayfasında ilan edildiği tarihte adaylara tebliğ edilmiş sayılacaktır.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, adaylar kendi performanslarını değerlendirerek gelecek adımlarını planlama sürecine gireceklerdir. TUS sonuçlarının duyurulması, tıp alanında uzmanlık eğitimi almaya aday olan bireyler için önemli bir adımdır.

TUS VE STS TIP DOKTORLUĞU 1. DÖNEM SINAV CEVAP KÂĞITLARI VE ADAY CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ile Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS Tıp Doktorluğu) 1. Dönem sınavlarına giren adaylar için beklenen duyuru geldi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 17 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen bu sınavların cevap kâğıtları ve aday cevapları erişime açıldı.

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak görebilirler. "Cevap Kâğıdı Görüntüleme" ekranını seçerek, sınavda verdikleri cevap kâğıtlarını, işaretlemelerini ve optik okuyucularla elde edilen cevaplarını inceleyebilirler. Ayrıca, adaylar soru numaralarını tıklayarak her bir soru için soru kökünü, cevap seçeneklerini ve doğru cevaplarını görebilirler.

ÖSYM, bu uygulamanın adayları bilgilendirme amacıyla gerçekleştirildiğini ve görüntülenen sayfaların belge niteliği taşımadığını belirtmektedir. Her türlü değerlendirmede, ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgilerin esas alınacağı vurgulanmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.