SON DAKİKA
Hava Durumu

Yozgat’ta boş vakitlerinde çobanlık yapan Emir Ali Dişlioğlu, bursluluk sınavından 500 tam puan aldı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Dişli Köyü’nde yaşayan 11 yaşındaki Emir Ali Dişlioğlu, köy yaşamının sorumluluklarını başarıyla üstlenirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bursluluk sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2025 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2025 11:59
Kaynak: İHA
Yozgat’ta boş vakitlerinde çobanlık yapan Emir Ali Dişlioğlu, bursluluk sınavından 500 tam puan aldı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Dişli Köyü’nde yaşayan 11 yaşındaki Emir Ali Dişlioğlu, hem derslerinde gösterdiği üstün başarıyla hem de ailesine olan sorumluluğuyla dikkat çekiyor. Kırsal yaşamın getirdiği zorluklara rağmen azmiyle örnek olan Emir Ali, boş vakitlerinde ailesine yardım ediyor, keçi, kaz ve tavuklarla ilgileniyor, gerekirse bahçede çalışıyor. Aynı zamanda eğitimine büyük önem veren Emir Ali, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bursluluk sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puanla Türkiye derecesi elde etti.

Emir Ali’nin babası Hamza Dişlioğlu, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştığını, Emir Ali ile ilgilendiğini ve bu derecenin sürpriz olmadığını söyledi. Baba Dişlioğlu, "Bu dereceyi zaten bekliyordum. Küçükken çok meraklıydı. 4 yaşında okuma yazmaya başladı. Eğitici öğretici programları tabletine yükledik. Oradan okuma yazmayı öğrendi. Küçük yaşlarında her şeyi çok sorardı, oldukça meraklıydı. Televizyonda geçen yazıları okumayı çok seviyordu. 2 yaşında annesi Kuran öğretti. Derslerden arta kalan zamanlarda bana ve annesine yardımcı olur. Hayvanlarla ilgileniyor. Arkadaşlarıyla zaman buldukça top oynuyor, bize de destek oluyor" dedi.
Anne Seher Dişlioğlu, oğlunun böyle bir derece almasını beklediğini ifade etti. Anne Dişlioğlu, "Küçük yaşta okumaya başlamıştı zaten. Tabletine yüklediğim oyunlarla, televizyonun altındaki yazılarla okumayı öğrendi. Kuran okumayı öğretmiştim. Zamanını çok güzel okuyarak geçirdi. Derslerinde başarılı bir çocuk oldu" şeklinde konuştu.

"Hayalim yazılım mühendisi olmak”

Emir Ali derslerine öğretmenlerinin yönlendirmeleri ve konu tekrarı yaparak çalıştığını söyledi. Ayrıca Emir Ali, "Günlük 3 saat civarı ders çalıştım. Test çözdüm. Ders programımı kendim yaptım. Anneme babama yardım ediyorum. Arkadaşlarımla top oynuyorum. Bahçe işlerine ve hayvan bakımına yardım ediyorum. Kardeşimle ilgileniyorum. Gelecekte ne iş yapmak istediğime tam karar veremedim ama yazılım mühendisi olmak istiyorum. Güzel ve çok tutulan bir meslek olduğu için istiyorum" diyerek günlük rutinleri ve hayallerinden söz etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.