Yüreğir BİLSEM yıl sonu Bilim Fuarı’nda geleceğe ışık tuttu

Adana Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen ‘Yıl Sonu Bilim Fuarı’, bilimden sanata uzanan özgün projelerle yoğun ilgi gördü. TÜBİTAK ve Teknofest başarılarıyla öne çıkan öğrenciler, yenilikçi tasarımlar ve sanatsal çalışmalarla geleceğin bilim insanları ve sanatçıları olma yolunda umut verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2025 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2025 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
Yüreğir BİLSEM yıl sonu Bilim Fuarı’nda geleceğe ışık tuttu

Adana Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen ‘Yıl Sonu Bilim Fuarı’ açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. Fuarda; öğrencilerin öğretmenleri danışmanlığında yıl boyunca yoğun emek harcayarak hazırladıkları resim ve müzik gibi sanatsal ifade biçimlerinden robotik kodlama, yenilikçi tasarım, matematiksel modellemeler ve astronomi çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede eserler katılımcıların beğenisine sunulurken, ayrıca TÜBİTAK yarışmaları ve Teknofest gibi ulusal platformlarda ülkemizi temsil edecek projeler yer alıyor.

İlkhaber Gazetesi'nden Serhat ŞANLI'nın haberine göre; Adana Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürlüğü’nce 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı kapsamında ‘Yıl Sonu Bilim Fuarı’ düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu ve iki gün sürecek olan fuarın açılışına; Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Yüreğir İlçe Şube Müdürü Bilal Güzel, Yüreğir İlçe Şube Müdürü Uğur Şahin, Yüreğir İlçe Şube Müdürü Beyali Özli, okul müdürleri, öğrenciler, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

adana

Fuarın açılışının ardından katılımcılar sergiyi gezerek öğrencilerden projeler hakkında detaylı bilgi aldı ve çalışmalarını takdir etti. Fuar hakkında konuşan Adana Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Tolgahan Bostan, “Adana Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, milli ve manevi değerlerinden aldıkları güçle şekillendirdikleri bilimsel vizyonlarını, yıl sonu bilim fuarında etkileyici projelerle sergilemişlerdir.” Dedi.

Tolgahan Bostan, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde yıl boyunca gösterdikleri özverili çalışmaların ürünlerini sunarken, bilim ve sanatın evrensel diliyle geleceğe ışık tutmuşlardır. Fuar kapsamında; resim ve müzik gibi sanatsal ifade biçimlerinden robotik kodlama, yenilikçi tasarım, matematiksel modellemeler ve astronomi çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede eserler katılımcıların beğenisine sunulmuştur.

Ayrıca, TÜBİTAK yarışmaları ve Teknofest gibi ulusal platformlarda ülkemizi temsil edecek projeler de fuarda yer alarak, öğrencilerimizin teknoloji ve bilimdeki yetkinliklerini gözler önüne sermiştir.  Öğrencilerimiz, geleneksel değerlerimizi çağdaş bilim ve teknolojiyle harmanlayarak ortaya koydukları özgün çalışmalarla, sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğine olan inançlarını da yansıtmışlardır. Bu fuar, onların köklerinden beslenen bir bilinçle geleceği inşa etme azimlerinin somut bir göstergesi olmuştur.” Sözlerine yer verdi.

Adana Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi

Projeleriyle öne çıkıyor

Çalışmalarıyla öne çıkan Adana Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), yıl boyunca büyük projeler hazırlayarak önemli dereceler elde etti. Adana Yüreğir BİLSEM, TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve 22 bin 586 projenin başvurduğu 2204/A 56. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Kimya alanında birincilik alırken, Yüreğir BİLSEM öğretmenlerinden Ahmet Turan’ın danışmanlığını yaptığı Ela Özerli, “Alev Kesici Biyolojik Bariyer” projesiyle birincilik ödülüne layık görülen isim oldu.

Tübitak 2204-A 56. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında 12 bölgede 1200 proje finale kalırken, bunların 422'si bilim ve sanat merkezleri tarafından gerçekleştirilen proje çalışmalarından oluşmuştu.

Ayrıca TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve 13 bin 918 projenin başvurduğu 19. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda, TÜBİTAK 2204/B’de Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi’nin hazırladığı 12 projeden 9’u finallere kaldı.

adana

Mersin Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bölge sergisinde; Ahmet Şahin Danışmanlığında Teknoloji Tasarım alanında birincilik, Mehmet Ali Sebuktekin danışmanlığında Teknoloji Tasarım alanında birincilik, Devrim KAYAR Rehberliğinde, Mehmet Ali Sebuktekin danışmanlığında Yazılım alanında birincilik ve Ahmet Turan ALADAĞ danışmanlığında Teknoloji Tasarım alanında üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Bununla beraber Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” temalı yarışmada Yüreğir BİLSEM il birinciliğini elde etti. Yüreğir BİLSEM Görsel Sanatlar Bölümü öğrencisi Buse Bağlar, Görsel Sanatlar Atölye Şefi Gökmen Oğuz’un rehberliğinde hazırladığı “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” çalışması ilkokul düzeyi resim kategorisinde il birincilik ödülüne layık görüldü.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.